Open menu

geroosterde spruitjes kleinDe verse spruitjes liggen weer in de supermarkt. Ik had er zin in en nam ze meteen mee. Door de actie van één kopen één gratis, had ik wel ineens anderhalve kilo in huis. Een keer spruitjesstamppot is lekker, maar daarna wil je toch iets anders. Omdat ik weinig ingrediënten in huis had en zin had in comforteten, bedacht ik een gerecht van aardappelpuree met kaas en daarbij geroosterde spruitjes. Lekker om op de bank op te eten. De spruitjes hoef je trouwens niet per se in de oven te roosteren, in een pan lukt dit ook prima.

600 g aardappels
1 teentje knoflook
ca. 500 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
40 g boter
ca. 0,5 dl (warme) melk
50 g geraspte kaas + extra om te bestrooien
peper en zout
olijfolie om te bakken

  • Schil de aardappels, snij ze in stukken en doe in een pan met water en een snuf zout. Pel de knoflookteen voeg deze ook toe. Breng aan de kook.
  • Verhit een anti-aanbakpan met olijfolie. Voeg de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes toe en bak ze op middellaag vuur onder regelmatig roeren en met het deksel op de pan. De baktijd hangt af van hoe gaar ze je wil. Om ze zacht te hebben, duurt de baktijd omgeveer even lang als de kooktijd van de aardappels.
  • Giet de aardappels af, pureer ze en maak er met de boter en de warme melk een smeuïge puree van. De knoflookteen pureer je trouwens gewoon mee. Roer er de kaas onder en kruid af met peper en zout.
  • Wanneer de spruitjes gaar zijn, haal je ze van het vuur en kruid je ze af met peper en zout.

Doe de puree op een bord, leg hier bovenop de spruitjes en bestrooi met extra gerapste kaas naar smaak. Lekker met witte bonen in tomatensaus erbij.

geroosterde spruitjes


Meer spruitjes!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama