Open menu

spruitjesAls klein meisje gruwde ik van spruitjes. Bah, die bittere gekookte groene ballen, ik vond er niets aan. Maar wat blijkt? Je kunt veel meer met spruitjes! Roerbakken bijvoorbeeld, of gratineren met kaas. En nu lust ik ze rauw.

Maar dan ook echt rauw. Spruitjes zijn natuurlijk gewoon heel kleine kooltjes. Dus dacht ik, als koolsalade lekker is, waarom zou je spruitjes dan niet in een salade kunnen verwerken? Dat kan dus wel, en is nog lekker ook. 

Rauwe spruitjessalade

Bijgerecht voor 2 personen

200 g spruitjes
50 g oude Leidse kaas
1 ui
30 g amandelen
1 el balsamico
2 el olijfolie
1 tl pittige mosterd
1/2 tl honing
peper
zout

  • Maak de spruitjes schoon, snijd ze doormidden en haal het harde stronkje eruit. Snijd de spruitjes in zo fijn mogelijke reepjes.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer een halve bij een halve centimeter. Snipper de ui, en hak de amandelen grof.
  • Meng al deze ingrediënten in een kom.
  • Doe in een andere kom de balsamico, olijfolie, mosterd en honing bij elkaar en meng dit goed. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Giet de dressing over de salade.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

alt


altMeer met spruitjes

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama