Open menu

erwtensoep thbDeze week vieren we de Hollandse winter met traditionele gerechten en hedendaagse varianten op bekende gerechten. We beginnen heel simpel met boerenkoolstamppot en vegetarische rookworst. Daarna serveren we zelfgemaakte erwtensoep. Op woensdag maken we een ovenschotel met prei en stamppot, en op donderdag een hutspot van aardappel-peen-bataat-pompoen met gekarameliseerde ui en limabonen. Het weekend zetten we in met kaasbitterballen. Op zaterdag dineren we met hartige taartjes met aardpeerrösti, zoete aardappel, portobello en ricotta, en op zondag geven we een boterroom-mokkataartje met theebiscuitjes bij de koffie.

Maandag

We beginnen heel simpel met een klassieke boerenkoolstamppot volgens een recept van Leuke Recepten. Geef er vegetarische of vegan rookworst bij. Appelmoes en vegaspekjes kunnen ook.

Dinsdag

De erwtensoep mag deze week natuurlijk ook niet ontbreken. We maken een vrij eenvoudige erwtensoep met knolselder en wortel, afkomstig uit het Vegatopia Kookboek. Bij erwtensoep hoort natuurlijk roggebrood of ander donker brood.

erwtensoep

Woensdag

Een oude winterklassieker is een ovenschotel van prei en gehakt, afgewerkt met een laag aardappelpuree en een kaaskorstje. Als variatie hierop maken we een smaakvolle ovenschotel met prei, champignons en wortelstamppot. Dit is een volledig gerecht, hier hoeft niets meer bij.

preischotel

Donderdag

Nog een andere klassieker: hutspot, maar hieraan geven we ook weer een flinke twist. Annemieke maakte destijds een spannende hutspot aardappel-peen-bataat-pompoen met gekarameliseerde ui en limabonen. Die gaan jullie zeker niet saai vinden.

Vrijdag

Vrijdag is borreldag. Dit keer met Braziliaanse kaasbitterballen, die erg gemakkelijk te maken zijn. Niet Hollands natuurlijk, maar wel erg lekker en zeker in de winter.

kaasbitterballen

Zaterdag

Vandaag koken we minder tradtioneel, maar wel heel feestelijk. We gaan voor hartige taartjes met aardpeerrösti, zoete aardappel, portobello en ricotta. Aardpeer hoeft tenslotte niet altijd in de stamppot of in de soep. Serveer met een salade.

HartigeRostiTaartjesHedwig

Zondag

Voor het zondagse gebak,een boterroom-mokkataartje met theebiscuitjes, hebben we dit keer geen oven nodig. Daarnaast is het ook nog erg leuk te maken met de kinderen. Werk af met hun favoriete hagelslag.

mokkataart

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama