Open menu

salade met krokante halloumi thbWe hebben weer een nieuw weekmenu. Deze week eten we gewoon waar we zin in hebben, zonder een thema of een rode draad. We beginnen lekker simpel met een risotto van parelcouscous met kastanjechampignons en spinazie en daarna maken we een salade met krokante halloumi, geroosterde bloemkool en gegrilde avocado. Op woensdag eten we pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels en krokante tofu en op donderdag broccoli-gnocchi met tomaten-paprikasaus. Het weekend starten we met bladerdeegtaartjes met ui, geitenkaas, appel en honing. Een aardappelsalade met asperges is gepland voor de zaterdag en op zondag bakken we gemberkoekjes.

Maandag

We beginnen met een eenvoudig eenpansgerecht, risotto van parelcouscous met kastanjechampignons en spinazie. Voor het gemak gebruiken we zelfs diepvriesspinazie. Toch is dit gerecht zeker niet banaal en heeft het bijna een feestelijk tintje.

Parelcouscous risotto

Dinsdag

Deze salade met krokante halloumi, geroosterde bloemkool en gegrilde avocado is een rijkelijke salade met meerdere smaken en structuren. Dit is een maaltijd op zich, hier hoeft niets meer bij, behalveeventueel stukje brood of Libanees platbrood.

salade met krokante halloumi

Woensdag

Glasnoedels kennen we vooral als vulling, maar ze kunnen ook perfect worden gebruikt in plaats van gewone noedels of mihoen, zoals bijvoorbeeld bij deze pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels en krokante tofu.

Pittige zure chinese groenten met glasnoedels

Donderdag

Gnocchi koop je doorgaans kant-en-klaar in de supermarkt. Je kunt ze ook zelf maken en daarbij lekker variëren door bijvoorbeeld een broccolistronk toe te voegen. Zo maakte Helen broccoli-gnocchi met tomaten-paprikasaus.

gnocchi bord

Vrijdag

Het Franse YouTube-kanaal Popote et potager (kookkunst en moestuin) is geen vegetarisch kanaal, maar brengt wel elke maandag een vegetarisch recept, doorgaans de eenvoudige moderne Franse keuken. Het laatste recept op het kanaal behelst bladerdeegtaartjes met ui, geitenkaas, appel en honing. Deze zijn heel makkelijk te maken, ook al versta je geen Frans.

Het recept komt grotendeels overeen met dat van onze appel-rabarbertaartjes. Snij de ui fijn en bak deze kort in olie en boter, voeg een flinke eetlepel honing toe en bak vijf minuten mee. Breng de verse geitenkaas op smaak met peper, zout en oregano. Beleg de taartjes met de uien, de geitenkaas en plakken appel. Werk af met de honingjus en oregano. Bak ze vervolgens in een oven van 180 graden gedurende ongeveer 15-20 minuten.

Zaterdag

Nederlanders houden van asperges. Er bestaat zelfs een organisatie die het Nederlands Aspergecentrum heet. Natuurlijk hebben die ook een website met lekkere recepten. Eén van deze recepten is een relatief eenvoudige aardappel-aspergesalade, op smaak gebracht met verse kruiden en blokjes augurk. Geschikt als maaltijdsalade of voor bij de barbecue.

Zondag

Jolanda experimenteerde met koekjes bakken en vroeg zelfs professionele raad om het recept goed te krijgen. Dat is goed nieuws voor jou, want nu kan jij ook lekkere gemberkoekjes bakken zonder kans op mislukken! Je kan ze ook makkelijk puur plantaardig bereiden.

gemberkoekjes gr

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama