Open menu

chille orzosalade thbDe zomer wil maar niet doorbreken, het blijft relatief koel en regenachtig. Desondanks moeten we het stamppotweer nu echt achter ons laten en de zomerse recepten omarmen. Deze week koken we daarom gerechten die we de afgelopen jaren rond 15 juni hebben gepubliceerd - we volgen toch redelijk de seizoenen in wat we zoal koken. We starten de week met een zomerse frecantò, gevolgd door een Indische macaronischotel op dinsdag. Woensdag serveren we een frisse Palestijnse courgettedip, op donderdag steelt een 'chille' pastasalade met orzo de show. Vrijdag verwerken we een overgebleven pompoen in een curry met kikkererwten en spinazie. Een snelle open lasagne met raapstelen en dopererwten is een fijn gerecht voor de zaterdagavond, en zondag brunchen we met naakte haver met gele rozijnen, rabarbercompote en granola.

Maandag

Karl leerde deze zomerse frecantò in de Italiaanse streek Le Marche kennen, met zijn groen, glooiend landschap en mooie historische steden als Urbino, Ascoli Piceno en Macerata een aantrekkelijke reisbestemming. Dit groentegerecht lijkt verrassend veel op ratatouille.

frecanto

Dinsdag

Jol at deze Indische macaronischotel in de jaren 1970 regelmatig bij haar Indische vrienden. Veel mensen die het nog kennen hebben warme herinneringen aan dit ovengerecht met macaroni en kaas.

indische macaroni

Woensdag

Vanavond eten we een frisse Palestijnse courgettedip van Svens hand. Lekker bij de mezze met geroosterde groente of op een stukje brood.

courgettedip

Donderdag

Vier jaar geleden maakte Sophie deze 'chille' pastasalade met orzo. Deze kleurige salade is supermakkelijk en snel te maken.

chille orzosalade

Vrijdag

In 2019 kwam Eelco na een zomerse dag van bijna 30 graden een pompoen tegen, die nodig op moest. Hij maakte hiervan een zomerse curry van kikkererwten en spinazie in pompoensaus.

pompoencurry met kikkererwten en spinazie

Zaterdag

Emma haalde de Italiaanse zomer naar Nederland met een snelle open lasagne met raapstelen en doperwten. De raapsteel is een zomergroente bij uitstek en wordt met haar bitter-scherp-zoete smaak in Nederland het meest in stamppot gegeten. In Italië gebruiken ze de groente vrij regelmatig in risotto en pasta.

raapsteellasagne

Zondag

We eindigen de week met een ontbijt van naakte haver met gele rozijnen, rabarbercompote en granola. Een lekker uitgebreid ontbijtrecept van Hedwig, dat zeven jaar geleden precies op 15 juni verscheen. Maak het de avond van tevoren alvast, zodat je je ‘s ochtends in bed nog even om kan draaien

naakte haver rabarber

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama