Open menu

raapsteellasagnekleinRichting het begin van de zomer zijn er weer volop verse groenten uit eigen land, uit eigen streek en zelfs uit eigen moestuin. De raapsteel is een zomergroente bij uitstek en wordt met haar bitter-scherp-zoete smaak in Nederland het meest in stamppot gegeten. In Italië gebruiken ze de groente vrij regelmatig in risotto en pasta. Tijd om de Italiaanse zomer naar Nederland te halen. Deze lasagne gaat niet in de oven maar wordt op het bord gestapeld waardoor er een eenheid van smaken gevormd wordt en het gerecht tegelijkertijd licht blijft. Dit is een snel en eenvoudig maar toch spannend gerecht waarin het zoete van de doperwten het scherpe van de raapstelen verzacht. 

Voor 4 personen

1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 bosjes raapstelen
Scheut olijfolie
1 tl anijszaadjes
1 tl gedroogde oregano
250g lasagnebladen (1 pak)
200 g doperwten (uit diepvries of vers)
Sap van een halve citroen
Zwarte peper uit de molen
1 stuk pecorino of parmezaanse kaas, geraspt

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de raapstelen in stukken van ongeveer 3 centimeter en was ze. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak op een laag vuur de ui, knoflook, anijszaadjes en oregano tot de ui glazig begint te worden. Voeg de raapstelen toe, bak op een middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten onder af en toe roeren.
  • Kook ondertussen de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de doperwten toe aan de raapstelen. Bak voor ongeveer 5 minuten mee. Voeg het citroensap en zwarte peper toe. 
  • Wanneer de lasagne al dente is, leg op ieder bord een blad, gevolgd door een schep groentemengsel en een klein handje kaas, en daar bovenop een volgend lasagneblad. Leg er nog een laag groente op en eindig met wat geraspte kaas. Sprenkel over ieder bord nog wat olijfolie en serveer. 

raapsteellasagne


Meer zomer in zicht!

Emma, gastredacteur. Ons kaasmeisje houdt ook van lekker veel groenten en fruit.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama