Open menu

Gisteren plaatsten we een recensie van het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. Vandaag hebben we een recept uit haar kookboek voor een salade met biet, avocado en sinaasappel.

Koken draait helemaal om balans, net zoals het leven zelf. In deze salade zijn de smaken zoet, zuur, fris en de verschillende structuren perfect in evenwicht. Ik heb hem dan ook al oneindig vaak gemaakt voor picknicks in het park, cateringklussen, yogaretreats of gewoon lekker voor thuis.

Biet, avocado & sinaasappelsalade

2 personen

salade

2 rauwe bieten, als je weinig tijd hebt kun je ook voorgekookte bieten nemen
handje walnoten
2 sinaasappels
1 rijpe avocado
½ kleine rode ui
flinke hand verse koriander, fijngehakt

dressing

3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 flinke tl mosterd
zout & peper

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel iedere biet apart in aluminiumfolie en doe hier een scheutje olijfolie bij. Laat de bieten ongeveer 45 minuten garen in de oven. De biet is klaar als je er makkelijk met een vork kunt inprikken. Laat de bieten zonder folie afkoelen en schil ze. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  • Rooster, terwijl de bieten in de oven zitten, de walnoten in een kleine koekenpan en snijd de gepelde sinaasappels en geschilde avocado in kleine blokjes. De rode ui mag je in flinterdunne ringen snijden.
  • Meng in een kommetje olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, zout en peper. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zout of peper toe.
  • Doe de bieten, sinaasappel, avocado en ui in een kom en schenk de dressing erover.
  • Schep even om en serveer met de geroosterde walnoten en verse koriander.
Rauw

Wist je dat bietjes rauw ook heel lekker zijn? En de voedingsstoffen blijven zo ook beter bewaard. Rasp de biet grof en laat het ovenproces achterwege.


Meer frisse salades!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama