Open menu

Kapucijnercurry kleinMet Nederlandse ingrediënten hoef je niet per se enkel traditionele Hollandse kost te maken. Onze basisingrediënten zijn kapucijners, bleekselderij en wortels, maar dit keer maken we er een kruidige curry mee, geïnspireerd op de Indiase keuken. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht dat past voor veel gelegenheden. Lekker voor door de week, maar ook op een zaterdag. Je kunt het ook perfect opnieuw opwarmen, dus handig om mee te nemen op weekend.

Voor 3-4 personen als hoofdgerecht

1 groot blik kapucijners (530 g uitlekgewicht)
1 ui
300 g wortels
2 stengels bleekselder of groene selder
stukje gember
1 groen pepertje
2 teentjes knoflook
1 tl komijnzaadjes
1 tl zwarte mosterdzaadjes
1 tl kurkuma
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2,5 dl kokosmelk
chilipoeder naar smaak
1 tl garam masala
zout naar smaak
2 el fijngehakte korianderblaadjes

  • We maken eerst de groenten schoon, ander loop je het risico op aanbranden. Snij de ui fijn. Maak de wortels schoon en snij ze in dunne plakjes. Maak de selderstengels schoon en snij ze in plakjes. Hak de groene peper fijn. Of je de zaadjes verwijdert of niet, dat bepaal je zelf. Schil de gember en rasp hem fijn.
  • Bak de ui glazig in wat olie in een ruime (gietijzeren) kookpot. Voeg het komijnzaad, het mosterdzaad, de kurkuma en een beetje chilipoeder toe. Bak kort mee en voeg dan de groene peper, de gember en de uitgeperste knoflookteentjes toe. Meng goed, voeg de wortel en de selder toe en laat kort meebakken. Doe er nu het blik tomatenblokjes bij. Spoel het blik uit met een beetje water en voeg dit ook toe. Breng aan de kook en laat tien minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  • Hierna voeg je er de uitgelekte kapucijners en de kokosmelk bij. Breng opnieuw aan de kook en laat het geheel een kwartiertje stoven of totdat de wortels en de selder gaar zijn. 
  • Voor een meer gebonden saus haal je een eetlepel kapucijners uit de pan. Prak deze fijn met een vork en voeg ze terug toe. Laat nog twee minuten koken.
  • Zet het vuur uit en voeg de garam masala toe. Kruid bij met wat extra chilipeper en zout naar smaak. Werk de curry af met fijngehakte koriander.

Serveer met rijst. Ik at er ook nog een papadum bij.

Kapucijnercurry


Meer kapucijners!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama