Open menu

peruaansetuinbonenthumbTuinbonen hebben niet altijd een goede reputatie in de keuken. Totaal onterecht. Tuinbonen zijn helemaal niet saai wanneer je ze op een goede manier bereidt. Daarom maken we vandaag een typisch Peruaans gerecht met deze groente in de hoofdrol: picante de habas. Oorspronkelijk wordt in dit gerecht het kruid huacatay gebruikt. Aangezien dit buiten Zuid-Amerika zeer moeilijk verkrijgbaar is, vervangen Peruanen in het buitenland het doorgaans door oregano.

Voor 2 à 3 personen

400 gr gepelde tuinbonen (vers of diepvries)
1 ui
1 tomaat
1 tl sambal
1 teentje knoflook
1 dl water
½ groentebouillonblokje
1 dl room
1 tl oregano
1 tl komijn
1 el fijngehakte peterselie

  • Hak de ui fijn en bak ze glazig in wat olie. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe en een theelepel sambal. Laat dit een halve minuut al roerend meebakken en voeg dan een in kleine blokjes gesneden tomaat en een kleine theelepel komijn toe.
  • Voeg nu de de tuinbonen bij de rest. Indien gewenst kan je ze eerst dubbeldoppen (het velletje rond de boon verwijderen).
  • Voeg nu het water en het halve bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Voeg er daarna de room bij en laat alles koken totdat de tuinbonen gaar zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg op het einde de oregano toe. Kruid af met peper en zout en bestrooi met peterselie.
  • Serveer met rijst of quinoa.

peruaansetuinbonen


  Meer tuinbonen!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama