Open menu

koolraapopsjiekkleinDe dierenarts stuurde een gepeperde rekening, de zoon moest een nieuwe winterjas, ik had een wanbetaler en een parkeerboete. Lekker dan, net in de feestmaand. Gelukkig hoeft feestelijk eten helemaal niet duur te zijn. Je koopt gewoon de allergoedkoopste groente van het seizoen en gaat daarmee op sjiek. Ik combineerde het zoete van koolraap met het zurig-pittige van mosterd en het aardse van pecannoten. Een geweldige combi, waarbij de koolraap iets vlezigs krijgt door ‘m te grillen. Een prima hoofdgerecht als je er wat aardappeltjes en salade bij serveert, maar ook een mooi voorafje.

Als voorgerecht of als bijgerecht voor 4 personen.

150 g zachte geitenkaas
4 plakken koolraap van ½ cm dik
2 el mosterd
1 el olijfolie of koolzaadolie
1 teentje knoflook
20 pecannoten

Extra nodig:

Grillpan
Kwastje

  • Kook de plakken koolraap beetgaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  • Meng olie, mosterd en het geperste teentje knoflook. Kwast hier de plakken mee in. Verhit de grillpan flink voor en leg de ingesmeerde koolraap erop. Grill tot er mooie strepen opstaan.
  • Leg de plakken koolraap op vier bordjes. Kruimel de geitenkaas en de pecannoten erover. Roer de overgebleven mosterdolie los met wat (cider)azijn en sprenkel dit over de bordjes. 

koolraapopsjiek


 Meer met raap en biet!

 

Frederike Krommendijk, gastredacteur. Tekstschrijver voor kookboeken, tuinbladen, reclamebureaus en iedereen die verder om klare taal vraagt via www.krommendijkvelthuis.nl. Moestuinier, hobbykok, moeder. Kan hele dag wel lekker eten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama