Open menu

bananencakejes kleinOp 7 december vieren we in Nederland Nationale Vrijwilligersdag. Op deze dag bedanken we alle vrijwilligers, mensen die zich onvergoed en belangeloos inzetten voor onze maatschappij. Deze inzet kan erg breed gaan: binnen een organisatie zoals bijvoorbeeld in de jeugdzorg of  in het wijkcomité, maar ook buiten een organisatie om, zoals mensen die altijd klaar staan voor hun buren. Natuurlijk vergeten we onze eigen vrijwillige redacteurs bij Vegatopia niet. Liefst zouden we iedereen trakteren, maar om praktische redenen houden we het symbolisch. Daarom dragen we dit recept voor bananencakejes op aan alle vrijwilligers. Het recept is puur plantaardig en gemakkelijk en snel te maken. Het is ook een prima manier om rijpe of overrijpe bananen te verwerken. 

Voor 10-12 stuks.

2 flinke (over)rijpe bananen
0,5 dl neutrale plantaardige olie
65 g suiker
150 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl kardemompoeder
3-4 el plantaardige melk
50 g walnoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen en prak ze tot puree met een vork. Doe ze in een beslagkom en meng er de olie en de suiker door totdat je een homogeen mengsel krijgt.
  • Roer er vervolgens beetje bij beetje de bloem door en ook het bakpoeder, de kaneel en de kardemom. Voeg ook beetje bij beetje wat plantaardige melk toe, totdat het deeg de gewenste consistentie heeft. De hoeveelheid hangt ook af van de grootte en de rijpheid van de bananen.
  • Hak de walnoten grof en meng ze onder het deeg.
  • Plaats papieren of siliconen bakvormpjes in een muffinvorm en vul deze voor 3/4. Je krijgt zo 10 tot 12 cakejes.
  • Bak de cakejes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een taartrooster.

bananencakejes


Meer cupcakes!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama