Open menu

maisbeignets kleinIk had een stamppot met koolrabi gepland. Ik twijfelde nog of ik er een potje maïs door zou roeren of dat ik naar de supermarkt zou gaan om vegetarische burgers te kopen. Toen bedacht ik opeens dat ik ook maïsbeignets kon maken, in de Verenigde Staken bekend als corn fritters. Het is in wezen een beslag met maïs erdoor, maar hiermee kan je bijna eindeloos verschillende versies maken. Ik koos niet voor de klassieke versie maar voor eentje met Provençaalse kruiden en harde Italiaanse kaas. Deze hartige maïskoekjes zijn lekker als bijgerecht of gewoon als hapje op elk moment.

Voor 6-8 stuks, voor 2 personen als bijgerecht

230 g maïskorrels uit een potje of uit blik
1/2 ui
50 g bloem
2 el gemalen harde Italiaanse kaas
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl Provençaalse kruiden
1/2 tl bakpoeder
3 el melk
1 ei
peper en zout
olie om te bakken

  • Giet de maïs af en laat hem goed uitlekken in een zeef of een vergiet.
  • Snij de ui zeer fijn. Doe ze in een beslagkom. Voeg de maïskorrels toe. Doe er nu de bloem, het knoflookpoeder, het bak poeder en de gemalen harde kaas onder. Meng goed.
  • Klop het ei los en voeg het bij de ingrediënten. Voeg nu ook de melk al roerend beetje bij beetje toe totdat je een homogeen beslag heb. Kruid af met peper en zout. 
  • Doe flink wat olie in een anti-aantbakpan en zet op hoog vuur. Voeg een flinke eetlepel van het maïsbeslag toe en strijk het glad met de onderkant van de lepel, zodat je een enigszins ronde koek krijgt.
  • Bak ongeveer drie minuten of totdat de beignet stevig genoeg is om omgedraaid te worden. Bak dan nog een minuut of twee totdat deze kant ook gaar en wat gebruind is. 
  • Laat de maïsbeignet uitlekken op keukenpapier. Herhaal de handeling totdat het beslag op is.

Serveer meteen.

maisbeignets


Meer beignets en dergelijke!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama