Open menu

groene shakshuka kleinIn het lange paasweekend kunnen we meer tijd nemen voor het ontbijt - of we slapen uit en maken er een brunch van. De lente hangt in de lucht, de natuur ontluikt en daarmee komen ook de eerste lentegroenten op tafel. Tijdens een boswandeling plukken we een handje daslook. Thuis verwerken we die in een fris lentegerecht, zoals een groene shakshuka met jonge spinazie, tuinerwten en daslook. De wildplukwijzer helpt je plekken te vinden waar daslook groeit. Dit Midden-Oosterse ontbijtgerecht met eieren wordt oorspronkelijk met tomaten en paprika gemaakt, maar wij gebruiken dit weekend spinazie, tuinerwten en daslook. Mocht je geen daslook kunnen vinden in de buurt, gebruik dan 15 gram verse bieslook of 5 stengels lenteui en 400 gram spinazie.  Serveer het gerecht warm, met een stuk pita, flatbread of een ander lekker brood en eventueel hummus erbij.

Voor 4 personen

300 g spinazie 
100 g daslook
olijfolie om te bakken
1 tl komijnzaadjes (of gemalen komijn; voeg deze dan pas toe samen met de spinazie)
150 g tuinerwten (diepvries of vers)
2 el slagroom
4 eieren
10 g peterselie
paar blaadjes verse munt 
zout en peper
100 g fetakaas (optioneel)

  • Was de spinazie en de daslook goed. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de komijnzaadjes toe. Bak op een laag vuur gedurende 1 minuut. Voeg de tuinerwten toe, bak gedurende 2-3 minuten en voeg dan de daslook en spinazie toe aan de pan. Bak gedurende 3-4 minuten of totdat de bladgroenten geslonken zijn. Voeg de room toe, meng met de groenten.
  • Maak 4 kuiltjes in de groenten en breek hierin een ei, waarbij je de dooier heel houdt. Doe een deksel op de pan en zet op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat het eiwit volledig en het eigeel grotendeels gestold is. Hak ondertussen de peterselie en munt fijn en brokkel de feta (desgewenst).
  • Wanneer de eieren gaar zijn, sprenkel de kruiden over het gerecht, samen met peper en zout naar smaak en desgewenst de feta. 

groene shakshuka


Meer shakshuka!


Meer Pasen op je bord!

Emma, gastredacteur. Ons kaasmeisje houdt ook van lekker veel groenten en fruit.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama