Open menu

ontbijtcakeje1Doorgaans eet ik 's morgens gewoon havermoutpap. Maar soms heb ik ook wel zin om de routine wat te doorbreken, zonder me meteen op de chocoladebroodjes te storten. Na wat experimenteren ben ik uitgekomen bij dit simpele recept. Het is een "mug cake" en tegelijkertijd eenvoudig en evenwichtig ontbijt. 

Je bereidt het cakeje in de magnetron. Het beste resultaat krijg je in een ramekin van ongeveer 8,5 cm doorsnede. Je kan ook altijd een mok (beker) met rechte wanden gebruiken. Wanneer de bodem van je mok veel kleiner is dan de bovenkant, brandt de cake vrij snel aan op de bodem.

Voor 1 persoon

1 kleine rijpe banaan
1 el rozijnen
30 ml melk
50 g havermout
kaneel
1 tl suiker of ahornsiroop (optioneel)

  • Prak de banaan met een vork. Meng de banaan samen met de rozijnen, de kaneel, de melk en eventueel de suiker in een ramekin of een mok. Roer er nog beetje havermout bij. Voeg eventueel wat melk toe aan het mengsel, als het te droog wordt om goed te mengen.
  • Bak het cakeje gedurende 2.5 minuut in een magnetron van 800W. Afhankelijk van het vermogen van de magnetron kan dit iets korter of wat langer zijn. Het cakeje is gaar wanneer de bovenkant droog aanvoelt.
  • Laat het cakeje één of twee minuten afkoelen en dien het op. Je kan het gewoon met een lepeltje eten.

Meer ontbijt!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama