Open menu

preiquiche thbIk kocht een mooie, langwerpige quichevorm bij Dille en Kamille, met een losse bodem, zodat je quiche nooit meer muurvast zit aan de vorm. En dat werkt dus echt. Ik moet nu van mezelf wel regelmatig quiche maken, want anders verstoft die vorm weer in een la.

Deze quiche is ook ideaal voor wie geen ei eet.

Hartige preitaart

Hoofdgerecht voor 2 personen
4 plakken bladerdeeg
3 preien (gewicht na schoonmaken 400 gram)
125 ml crème fraiche
60 g geraspte kaas
scheutje olijfolie + extra om in te vetten
zout, peper

En een quichevorm (de mijne is 36 x 13 x 2,5 cm, maar je kunt ook een niet te grote springvorm nemen, of neem voor de zekerheid een plakje bladerdeeg meer)

  • Snij de kontjes en het donkergroen van de prei en gooi weg. Snij de rest van de prei in stukjes en was goed.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de prei op matig vuur gaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Gebruik iets meer zout dan je normaal zou doen.
  • Meng als de prei gaar is de crème fraiche en de kaas door de prei.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit in een vorm die in je quichevorm/springvorm past. Vet de vorm in met een beetje olie. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en stort daar het preimengsel in, verdeel goed.
  • Doe 30 minuten in de oven. 

preiquiche


alt Meer quiche

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama