Open menu

pizza quesadilla kleinHet basisprincipe van een quesadilla blijft altijd gelijk: tortilla, geraspte kaas en een andere vulling. Verder kun je eindeloos variëren. Het is van oorsprong een Mexicaans gerecht, maar versies geïnspireerd op andere keukens kunnen ook erg interessant zijn. Vandaag maken we een eenvoudige versie met slechts vier ingrediënten, die ook nog eens een kruising is met de welbekende pizza margharita. Omdat het recept lekker simpel is, kun je deze quesadilla's prima samen met de kinderen maken. Leuk als lichte lunch, als aperitiefhapje of als versnapering op een feestje. 

Voor 1 quesadilla, voor 1 persoon als lunchgerecht of voor 3 personen als hapje.

2 tortilla's (20-25 cm)
50-75 g geraspte mozzarella, afhankelijk van de grootte van de tortilla
1 middelgrote trostomaat of pruimtomaat
1 el pesto

  • Neem één tortilla en bestrooi deze gelijkmatig met de geraspte mozzarella. Deze kaas koop je reeds geraspt in de supermarkt, ga dus geen mozzarellabol in wei proberen te raspen. Voor een tortilla van 20 cm doorsnee gebruikte ik 50 gram kaas, voor eentje van 25 cm 75 gram. Eens gesmolten, fungeert de kaas als een soort lijm om de twee tortilla's samen te houden.
  • Snij de tomaat in vieren, verwijder de de steelaanzet en de pitjes. Snij ze hierna in een kleine blokjes. Strooi de blokjes vervolgens over de tortilla met kaas.
  • Neem de andere tortilla en besmeer deze met pesto. Leg hem nu met de pestokant naar beneden op de andere tortilla. 
  • Bak de tortilla in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag vijf à tien minuten op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin en krokant is. Draai de quesadilla nu om. Bij een kleine quesadilla lukt dit nog met een spatel, bij een grote gebruik je best een bord.
  • Bak nog een vijftal minuten aan de andere kant zodat deze ook goudbruin is.

Snij de quesadilla in vier of zes punten en serveer meteen.

pizza quesadilla open

pizza quesadilla groot


Meer quesadilla's!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama