Open menu

geitenkaassaladeannelieskleinHet is wellicht een beetje een vegetariërscliché, maar ik ben dol op geitenkaas. Misschien zelfs iets té dol, want ik kan er maar moeilijk van afblijven. Je kan geitenkaas op ontzettend veel manieren gebruiken, bijvoorbeeld verkruimeld als accent door een salade of in een gevulde geroosterde paprika uit de oven. Maar ook een simpele salade met warme geitenkaas erover vind ik heerlijk, zoals deze salade met kikkererwten.

Voor 2 personen als lichte lunch

100 g zachte geitenkaas met schimmelkorst (rolletje)
75 g rucola
1 el lekkere olie (bijvoorbeeld walnotenolie of avocado-olie)
150 g rode paprika, in reepjes
200 g kikkererwten, gekookt en uitgelekt
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand.
  • Snij de geitenkaas in plakken van één cm dik. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en gril ze vijf minuten in de oven . 
  • Hussel ondertussen de rucola met de olie in een zak (op een afgesloten bakje), zodat de blaadjes bedekt worden met de olie.
  • Verdeel de rucola, paprika en kikkererwten over twee kommen. Leg de warme geitenkaas erop. Bestrooi met de pitten en serveer meteen. Lekker met een stuk ciabatta.

geitenkaassaladeannelies


 Meer met geitenkaas!

Bewaren

Annelies, gastredacteur, houdt van schrijven, koken en fotograferen en combineert die drie hier en op haar eigen foodblog Pretty Good Cooking. In haar vrije tijd trekt ze graag de wijde wereld in en studeert ze voeding en diëtiek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama