Open menu

bietenhummus thbIk weet niet hoe het jou vergaat, maar ik ben dol op hummus. Als dip met stukjes rauwe groenten of op een lekker stuk brood. Soms doe ik er nog een sliertje mooie olijfolie overheen. Er is een maar: ik vind de gewone hummus inmiddels een beetje saai. Dat betreft dan vooral de kleur. Daarom experimenteer ik volop met hummusvariaties. Onlangs maakte ik deze met rode biet en geitenkaas.


Deze variant is de allerlekkerste humus die ik ooit heb gegeten. Dat denk ik wel vaker als ik weer een nieuwe variant bedenk, maar deze is echt heel erg lekker. Proef maar.
Ik ben bezig met een uitdaging om een jaar lang iedere dag iets met peulvruchten te eten. Wekelijks doe ik daar verslag van en geef ik een aantal recepten op mijn blog.
Maar nu hummus.

 

Hummus van rode biet en twee soorten kikkererwt

100 g rauwe rode biet
50 g zachte geitenkaas, chévre
150 g kikkererwt uit pot, blik of zelfgekookt, uitgelekt
2 el citroensap
peper en zout
25 g geroosterde kikkererwten (Turkse winkel)
1 el olijfolie
1 el water

  • Rasp de biet fijn.
  • Maal de geroosterde kikkererwten grof in de keukenmachine, voeg de andere ingrediënten toe en pureer tot een fijn mengsel. Doe over in een bakje of schone pot.

bietenhummus


  Meer hummus

 

Joke, gastredacteur, tosti-expert, blogt ook op haar eigen blog.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama