Open menu

Walnotendip kleinHummus is het Midden-Oosterse bijgerecht bij uitstek. Je kunt er al flink wat mee variëren, maar daarnaast zijn er nog tal van andere lekkere kleine gerechtjes voor bij de mezze of gewoon voor op brood. Neem nu hab-el-jose, een dip of basis van walnoten. Weinig bekend, maar daarom niet minder interessant. Daarbij maak je het vrij snel met de blender, staafmixer of hakmolen. We geven je het standaardrecept. Je bent vrij om nog eigen accenten in het gerecht aan te brengen, zoals het toevoegen van verse kruiden en stukjes walnoot.

Voor 4 personen als bijgerecht.

100 g walnoten + eventueel een paar extra ter garnering
100 g vers brood 
1 el tahini
sap van 1 citroen of 3-4 el citroensap
1 el olijfolie
½-1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
chilipoeder naar smaak
peper en zout
0.5-1 dl water

  • Snij het brood in blokjes en maal fijn in de keukenmachine. Ik gebruikte donker meergranenbrood, maar je mag zelf kiezen. De korstjes mogen mee in de blender, laat de korsten aan de uiteinden wel achterwege. Voeg de walnoten toe en hak deze ook fijn. 
  • Voeg nu de de kruiden, de tahini, het citroensap, de olijfolie en een beetje water toe. Maal alles tot een gladde pasta. Voeg meer water toe totdat je de gewenste dikte hebt. De dikte moet vergelijkbaar zijn met die van hummus.

Serveer met warm Libanees brood of warme pitabroodjes.

Walnotendip


Meer mezze!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama