Open menu

peterseliesoep kleinDe dagen zijn kort en donker. Dan is een verwarmende soep erg welkom. Dit recept voor peterselieroomsoep is erg klassiek en erg simpel om te maken. Deze soep maak ik eigenlijk al vrij lang wanneer ik mensen op bezoek heb. De eerste keer omdat ik niets anders in huis had, daarna omdat ze telkens weer erg in de smaak viel. Daarnaast gaat om een basisrecept waar je gemakkelijk kunt variëren. 

Voor 4 personen als voorgerecht of als lunch.

40 g boter
40 g bloem
1l water
groentebouillonblokjes voor 1 liter
75 g vermicelli
0,5 dl room
2 el fijngehakte peterselie
peper

  • De basis van de soep is een roux. Smelt de boter in een ruime kookpot. Voor de bloem toem, meng met een garde en laat 2 minuten meebakken. Voeg daarna beetje bij beetje het water toe.
  • Breng al roerend aan de kook. Voeg dan de vermicelli en de bouillonblokjes toe. Laat de soep onder regelmatig roeren koken tot de vermicelli gaar is. kijk voor de kooktijd op de verpakkingen. Doorgaans is dit tussen de drie en de vijf minuten.
  • Haal de soep van het vuur. Voeg de room en de peterselie toe. Kruid af met peper. Zout vond ik zelf niet nodig.

peterseliesoep


Meer verwarmende soepen!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama