Open menu

michelle granola thbIn de Westerse wereld gaan we uit van drie maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. Bijna alle aandacht in kookboeken en op receptensites gaat naar de warme maaltijd - en bij Vegatopia is dit helaas niet anders. Daarom gaan we in een aantal artikels dieper in op de ontbijtgewoontes van onze redacteurs. Dit keer beschrijft Michelle wat zij ‘s ochtends eet.

Zo lang het niet winters koud en donker is, heb ik doorgaans weinig moeite om mijn bed uit te komen. Een van de eerste dingen die ik doe, is de waterkoker aanzetten. Die bevat dan precies genoeg water voor een kop thee en voor het ontdooien van het handje blauwe bessen dat ik uit de vriezer haal. Met mijn theekop bij de hand doe ik een workout of yoga; sporten doe ik het liefst op een lege maag. Daarna is het tijd voor mijn ontbijt. Blauwe bessen dus, met (al dan niet plantaardige) yoghurt en mijn eigen granola.

Granola maak ik al jaren regelmatig zelf in de oven. Makkelijk, lekker én een stuk gezonder en goedkoper dan die uit de supermarkt. Ik gebruik havervlokken, zonnebloemolie, agavesiroop, kaneel, koek- en speculaaskruiden en een paar druppels water, en voeg na het bakken kokosrasp, rozijnen, noten en zonnebloem- en pompoenpitten toe.

Echt vast staat mijn granola-ontbijtgewoonte niet. Soms maak ik in plaats daarvan een smoothie, met banaan, blauwe bessen, amandel- of kokosmelk, spinazie of boerenkool, en eventueel ander fruit dat ik heb liggen. In het weekend wil ik nog wel eens iets maken dat meer tijd kost, zoals pannenkoekjes. Helemaal blij word ik als mijn vriend zijn eigen versie van een Spaanse tortilla voor me maakt.

Maar geregeld sla ik het ontbijt ook over, omdat ik dan aan het 16/8-vasten ben. Op die dagen kijk ik uit naar een lekkere, hartige brunch om twaalf uur!

michelle granola


Meer ontbijtgewoontes!

Michelle, gastredacteur, schrijft en redigeert, wordt steeds wijzer in eigen moestuin en kookt graag lekker vega(n) voor niet-vegetariërs.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama