Ze zijn er nu een dikke maand of twee en dan mogen we er weer het hele jaar op wachten: asperges. Tijd voor een klein aspergefeestje op Vegatopia. Want wat doe je met die dingen? En waar kun je ze zelf plukken?

Asperges zijn echt iets om thuis te eten en niet voor veel te veel geld in een restaurant. Het schillen kost even tijd, maar daarna zijn ze zo lekker, dat serveren met wat gekookte nieuwe aardappels, gesmolten boter en ringetjes lenteui al voor een feestmaal zorgt. Ben je een asperge novice? Dan kun je hier en hier algemene informatie vinden over waar je op moet letten bij aanschaf en bereiding.

Ingewikkelder doen met asperges kan natuurlijk ook. Als je altijd alleen maar aspergesoep uit een pakje, blik of pot hebt gegeten, gaat er een wereld voor je open als je deze aspergesoep probeert. Heel anders is Machtelds maaltijdsalade met asperges. Heel wild: sandwich met asperges (zie tip 4). Heb je zelf een lekker aspergerecept? Deel dat met ons in de aspergedraad van ons kookforum.

Asperges zijn meer dan lekker met een gepocheerd ei. Hoe je een ei pocheert wordt uitgelegd in dit artikel. Een hollandaisesaus is ook niet te versmaden. Karin van Koken met Karin legt in een filmpje uit dat dat helemaal niet zo moelijk hoeft te zijn.

En heb je altijd al als een echte Pool de asperges zelf willen steken? Dan wordt 29 mei jouw dag, want dan kun je met Slowfood Amsterdam een dagje asperges uit de grond trekken bij tuinderij Land en Boschzigt in Vreeland. Met aspergemaaltijd na, die ook vegetarisch kan. Land en Boschzigt is overigens sowieso een goed adresje voor verse asperges.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens