Open menu

weekmenu nopiWe hebben weer een afwisselend menu voor jullie gemaakt. We maken een gerecht met halloumi, die kaas die je zo goed kunt grillen. We koken met peulvruchten (en dat in het jaar van de peulvrucht!) en maken er een dahl mee. En ook koken we een gerecht van Ottolenghi, maar dat doen we in het weekend, als je meer tijd hebt. We hopen dat je weer veel inspiratie ermee opdoet.

 

Maandag

Maak je wel eens halloumi? Deze kaas kun je goed bakken op een grill. We eten de halloumi (je kunt het marineren ook achterwege laten en de marinade er als dressing bij geven) met salade van puntpaprika, couscous met wat venkel en munt erdoorheen gesnipperd en een bruin pitabroodje. Bruine pitabroodjes vind je bij de biologische winkel.

halloumi

Dinsdag

Vandaag maken we een lekkere linzendahl en serveren die met basmatirijst.

dahl

Woensdag

Wij worden blij van deze lasagna met pompoen, ricotta en vegetarisch gehakt.

Donderdag

Miranda's noedels met gewokte groente zijn lekker snel klaar.

Vrijdag

Om te vieren dat het weekend is, maken we Sams tapas. Gegrilde rode paprika met olijfolie, hummus met gerookte paprikapoeder, wortelsalade met blanke rozijnen en limoensap, aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflookbrood. Erbij een lekkere rode wijn om te vieren dat het weekend is.

Zaterdag

Yotam Ottolenghi's knolselderijpuree met bloemkool en kwartelei is echt iets om in het weekend te maken. 

Zondag

We maken een snelle nasi goreng. We serveren er geen spiegelei bij, maar we vinden er de vegetarische saté van Mora wel lekker bij. Maar je kunt in plaats daarvan er ook gebakken tempeh bij serveren.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama