Weekmenu 1623Er zijn nog witte asperges en daar beginnen we de week lekker mee. Daarna volgen een Japans gerecht, pappardelle uit Italië, een chili en nog meer gerechten vol lekkere groenten. We hopen dat je er deze week weer mee uit de voeten kunt!

Maandag

Er zijn nog lekkere witte asperges te krijgen en daar profiteren we nog even van met Judiths risotto met witte asperge en sinaasappel.

Dinsdag

Deze snelle sushi-like salade is een stuk sneller klaar dan sushi. Je maakt van dit recept een hoofdgerecht door het te serveren met sushirijst of bruine rijst en wat zijden tofu (biowinkel of toko). Doe de gekookte rijst in een grote kom, schep de salade er op, en schik plakjes of stukjes zijden tofu erover. Strooi wat sesamzaadje over de tofu en giet er een beetje sojasaus over.

Woensdag

Een zomerse pappardelle met tomaat en bospeen is niet moeilijk om te maken en lekker anders.

Donderdag

Onze chili wordt gemaakt met veel peulvruchten en groenten en is lekker met wat tortilla's.

Vrijdag

Deze watermeloensalade met geitenkaas is lekker fris. Eet er wat stokbrood met (doperwten)hummus bij.

Zaterdag

Vandaag maken we een heerlijke vegetarische paella van Mark Bittman.

Zondag

Je moet er even voor langs de toko (gister dan, want de meeste zijn vandaag dicht) maar dan heb je ook meteen alle ingrediënten voor pittige aubergines uit Sichuan in huis. Lekker met plakjes komkommer en witte rijst.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter