StoofjeBaldorijstExperimenteren, verrassend combineren, restjes verwerken of snel iets lekkers serveren: we hebben weer van alles wat. Breng je omelet op smaak met groene thee en verwerk spitskool en pompoen in een stamppot. Overgebleven groenten kunnen in een Midden-Oosters stoofje of een snelle Japanse maaltijd. Lekker eenvoudig en smakelijk zijn de hartige taart en de risotto.

Maandag

Een makkelijk gerecht om de week mee te beginnen. Dit groentestoofje met Midden-Oosters tintje staat snel op tafel en is ook heel geschikt om eventuele restjes op te maken. Serveer met rijst.

Dinsdag

Ook vandaag maken we het niet al te ingewikkeld. Reken wel op drie kwartier oventijd totdat deze heerlijke brie-broccolitaart gaar is. Tip: bewaar wat broccoli voor morgen.

Woensdag

Tofu vormt de basis van deze Japanse maaltijd. Lees de tips van Tertia hoe je die lekker en snel kunt klaarmaken en vul aan met spitskool, komkommer, paprika en juist ja, broccoli. Lekker met rijst en een komkommersalade.

Donderdag

De spitskool die over is van gisteren kan samen met pompoen – ja hoor, die liggen alweer volop in de winkel – in deze zomerse stamppot met geitenkaas.

spitskool pompoenstappot

Vrijdag

Venkel is heerlijk in de risotto. In dit recept aangevuld met tuinerwten of, ook een goed idee: gegrilde courgette.

Zaterdag

Experimenteer net als Jannika eens met groene thee als smaakmaker. Bijvoorbeeld in deze omelet op Zweeds flatbread.

Zondag

Emma’s recept met quinoa van dit voorjaar gaat vandaag op herhaling. Zij maakte er een fantastische combinatie bij van spinazie, tomaat, avocado, knapperige tofu en tahin-limoendressing.

LolaQuinoaRecept

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter