WatermeloenCarpaccioWeer of geen weer, zomers kunnen we het in de keuken en op tafel altijd maken. ‘Zomerse recepten’ is voor ons ook een beetje synoniem voor ‘makkelijke gerechten’. Een salade, een tortilla of een stamppot. Met sla en extra veel fruit, van citroen tot watermeloen.

Maandag

We starten de week met een lekkere maaltijdsalade met kropsla, komkommer, kikkererwten, olijven en een pittige dressing met citroen. Laat de smaken even een kwartiertje intrekken en je hebt dit mooie kleurenpalet op tafel.

kropslametkikkererwten

Dinsdag

Geen liefhebber van fruit in je warme eten? Bedenk dan dat meloen directe familie is van de pompoen en de courgette, en probeer Eelco’s meloenrisotto.

Woensdag

We blijven nog even bij dezelfde familie en kiezen een van de drie watermeloengerechten van Marleen: salade met feta, carpaccio of steak. Alleen al bij het zien van haar prachtige foto’s loopt het water je in de mond.

Donderdag

Een oudje van het forum: sla-stamppot. Op smaak gemaakt met mierikswortel en tuinkers.

Vrijdag

Jol maakte deze worteltortilla voor Makkelijke Maandag, maar hij past net zo goed bij Vrijdag Snackdag.

worteltortilla

Zaterdag

Voor het weekend bakken we Jessi’s tropische kruimelkoek, met dadels en ananas. In de salade van vanavond gaan gegrilde courgettes met als frisse tegenhanger citroen. Eet erbij waar je zin in hebt: geurige rijst, gebakken aardappels of een omeletje.

kruimelkoek dadelananas Jessi

Zondag

Het verrassende fruitingrediënt van vandaag: blauwe druiven. Met prei, artisjokharten en rozemarijn gaan die op deze zomerpizza.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter