Open menu

weekmenu11febDeze week maken we vrij eenvoudige, maar lekkere gerechten met onder andere savooiekool en kaas. Ook valentijdsdag slaan we niet over. Wel koken we lekker zelf in plaats van te eten in een veel te druk en veel te duur restaurant. De week sluiten we feestelijk af met een cake van Hedwig.

Maandag

Deze week beginnen we met een winterse salade met een lichte exotische toets, Annemiekes witlofsalade met appel, ei en een kerriedressing. Hierbij serveren we quinoa. 

Dinsdag

We gaan vandaag niet op restaurant voor een valentijnsmenu dat soms wel €100 per persoon kost. We koken liever zelf, maar het mag natuurlijk wel wat feestelijk zijn. We maken Johans winterse risotto en drinken daarbij een goed glas rode wijn. Als dessert zijn er de chocoladetruffels met whisky en gember van Jessi.

Woensdag

In koelkast staat er nog een pak tofu en natuurlijk ook een fles ketchup. Dit zijn de hoofdingrediënten voor een verrassende curry. Deze serveren we met rijst en een gemengde salade.

Donderdag

Vandaag gebruiken we een deel van onze savooiekool.De rest gaat de koelkast in tot zaterdag. Savooiekool is een eigenlijk een erg veelzijdige groente. Het bewijs hiervan is deze pasta met savooiekool van Eelco.

Vrijdag

Het weekend staat voor de deur. Dit vieren we met een van de grote klassiekers uit de keuken van de Verenigde Staten: mac and cheese.

Zaterdag

Eergisteren aten we savooiekool met pasta. Vandaag hebben we wat meer tijd om te koken en gebruiken we de rest van de kool om er Tertias koolrolletjes mee te maken. Hierbij serveren we aardappelpuree.

Zondag

We zijn uitnodigd voor een etentje bij familie. Voor het dessert zorgen wij. Daarom bakken we Hedwigs amandelcake met noten en abrikozen.

 

AmandelcakeHedwig

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama