knoflooksaus thumbWe geven jullie een nieuw weekmenu voor de zomerperiode. De week eindigen we met zelfgemaakt yoghurtijs. Maar eerst maken we een aantal zeer verschillende gerechten waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt: puree met tuinkers, aardappelsalade met bonen en groenten en aardappels en papillotte. Daarnaast maken ook nog andere een pannenkoek van couscous.

Maandag

Deze week beginnen met een leuk en eenvoudig gerecht. We maken een pannenkoek van couscous met daarbij sperziebonen, tomaat en geitenkaas. 

Dinsdag

Aardappelsalade hoort bij de zomer. Wanneer je nog wat groenten toevoegt, kun je hem ook opdienen als hoofdgerecht. Judith gebruikte in haar recept voor aardappelsalade met bonen en munt bruine bonen. Mocht je dan niet zomers genoeg vinden, dan mag je ook witte bonen of erwtjes gebruiken.

Woensdag

Vandaag maken we een klassieke aardappelpuree waaraan we net voor het opdienen tuinkers aan toevoegen. Hierbij serveren we verder een vegaburger, fijngesneden rauwe venkel en kerstomaatjes. Het geheel werken we af met zelfgemaakte knoflooksaus.

Donderdag

We hebben zin in iets Aziatisch, maar we hebben geen zin om nog naar de toko te fietsen. Daarom maken we deze fusion pasta met Itailiaanse parpadelle in plaats van mie. Verder serveren we hier nog een eenvoudige gebakken tofuplakken bij. Bak ze in voldoende olie en kruid ze met peper en zout.

Vrijdag

Om het begin van het weekend te vieren, eten we een pita. Omdat de vegetarische pita van de snackbar om de hoek na een tijdje doodsaai wordt, maken we hem nu zelf met courgette, aubergine en pestomayonaise. Lekker met een glas vinho verde. Voor de pitabroodjes hoef je trouwens de oven niet aan te zetten, de broodrooster doet het werk even goed.

Zaterdag

Barbecue of oven, aan jou de keuze. Deze groenten en aardappels 'en papillot' kun je op beide manieren klaarmaken. Buiten het snijden van de groenten, is het weinig werk om klaar te maken. Met een groene salade als bijgerecht heb je een volledige maaltijd. 

Zondag

Zelf ijs maken is leuk en lekker. Op deze zonnige zondag maken we Machtelds romig yoghurtijs van hangop en citroen. We serveren het met blokjes meloen en plakjes aardbeien. Slagroom is eveneens toegestaan. 

Couscouspannenkoek Judith 600x

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo