Open menu

baiaodedoiskleinDeze week maken we klassieke gerechten uit verschillende landen met voornamelijk seizoensgroenten. We eten onder andere een in, België populaire ovenschotel met witlof en ook spruitjesstamppot. Verder ook nog gado gado uit Indonesië met de ene helft van een witte kool en Amerikaanse coleslaw met de andere helft van de witte kool. De typisch Braziliaanse rijst met bonen komt ook aan bod. De week sluiten we dan weer af met een fusion gerecht dat we lekker gezellig op de bank kunnen opeten.

Maandag

Vandaag nemen we: witlof, kaas, een ei en in de schil gekookte aardappels. Meer hebben we niet nodig voor deze snelle en eenvoudige witlof uit de oven.

Dinsdag

We hebben een flinke witte kool gekocht. Die gaat natuurlijk niet in één keer op. Dat hoeft ook niet, want die houdt zich best wel lang. De opengesneden kant dek je dan wel af met plastic folie om uitdrogen te vermijden. Hoewel het recept spitskool voorschrijft, kun je deze gado gado perfect maken met witte kool. Hierbij geven we nog witte rijst.

Woensdag

Vandaag maken we een Braziliaanse klassieker: rijst met bonen. Brazilianen kennen het als "baião de dois" of als "arroz com feijão". Hierbij geven we ook in Brazilië populaire plakjes gekookte rode biet en eventueel een gebakken eitje.

Donderdag

We hebben nog flink wat over van gisteren, maar niet genoeg voor een volledige maaltijd. Daarom warmen we de rijst met bonen op en maken nog verder een klassieke coleslaw van de witte kool en gestoomde broccoli.

Vrijdag

De lange werkweek sluiten we af met some fine British grub. We toveren Tertia's vegetarische variant van een hele bekend gerecht op tafel: tofush and chips. Besprenkel de friet met wat moutazijn en serveer er een fris witbier bij.

Zaterdag

Vavond hebben een gezellig etentje met vrienden. We beginnen met een Franse auberginesoep. Als hoofdgerecht maken we spruitjesstammpot die we op de borden garneren met gebakken uitjes (bawang goreng) uit een potje. Hierbij serveren we een mengeling van gebakken oesterzwammen en kastanjechampignons en een groene salade met mosterddressing. De maaltijd sluiten we af met een klassieker: een tompouce met 35% sticker uit de Albert Heijn.

Zondag

Deze zondag doen we niet zoveel. We houden het knus en ontspannen. Daarom maken we iets wat ook lekker op de bank kunnen opeten maar wat toch beter is dan diepvriespizza. We maken Maaikes wrap met andijvie, pompoen en tahinsaus.

Wrap andijvie pompoen1

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama