Open menu

bloemkoolovenschotel thbDeze week volgens we geen bepaald thema, we koken gewoon waar we zin in hebben. We beginnen de week met het oorspronkelijke recept voor fettuccine alfredo. Daarna maken we nog onder andere een curry van groene linzen met boerenkool, champignonragout en Eelco's ovenschotel van bloemkool en mosterdsaus. Op vrijdag gaan we voor Italiaanse bitterballen en op zondag voor Marokkaanse pannenkoeken.

Maandag

We beginnen de week met een gemakkelijke fettuccine alfredo. Hierbij eten we nog een salade van ijsbergsla, paprika, zongedroogde tomaten en olijven. 

Dinsdag

De lente komt eraan, maar we hebben nog steeds zin in boerenkool. Vandaag koken we een originele curry van groene linzen met boerenkool. Hierbij geven we naan of Libanees brood en wat Turkse yoghurt.

Woensdag

Vandaag houden we het klassiek met een klein feestelijk tintje met deze champignonragout met mosterd en crème fraîche. Gebruik gerust wat witte wijn, ook al is het woensdag! Lekker met rijst en een groene salade

Donderdag

Tijd voor een ovenschotel. We maken Eelco's ovenschotel van bloemkool met mosterdsaus en nigella. Vandaag kiezen we voor de versie met aardappel.

Vrijdag

Voor bij de borrel maken we vandaag arancini. Dit zijn Italiaanse risottobitterballen, volgens een recept van Italië-fan Annemieke. Lekker met pesto of met mosterd.

Zaterdag

Vanavond staat een Venkel-komkommersalade met gebakken panko centraal. Verder maken we nog gebakken aardappels en een vegaburger.

Zondag

Als ontbijt verwennen we onszelf vandaag met Marokkaanse duizend-gaten-pannenkoeken. We serveren ze met boter, honing en natuurlijk verse muntthee. 

venkelkomkommersalade Miranda

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama