Open menu

spinaziepici thbIn navolging van Joke's nieuwe kookboek, Koken met kleur, koken we deze week zelf ook met extra veel kleur, zonder dat dit veel moeite gaat kosten. Nu het langer licht blijft, is extra kleur zoveel leuker. Zo maken we onder andere een gele Finse soep, groene pasta, roze hummus en regenboogrolletjes. De week sluiten we af met Jessi's zonnige paasbrood. 

Maandag

De week beginnen we met Finse gele paassoep. Om er een volledige maaltijdsoep van te maken dienen we ze op met een half hardgekookt paasei. Zo geraken die ook op. Geef er verder roggebrood bij.

paassoep

Dinsdag

Vandaag gaan we de Indiase toer op met een dahl van gemengde linzen uit het kookboek Bonen van Joke Boon. Serveer met basmatirijst, plakjes komkommer, plakjes rode biet en wat turkse yoghurt gekruid met peper, zout en fijngehakte korianderblaadjes.

dahl

Woensdag

Een groen gerecht staat garant voor smaak en vitaminen. Als je het zelf klaarmaakt toch. Daarom maken we Eelco's spinaziepici met venkel, paprika en kikkererwten met tomatendressing.

spinaziepici 600px

Donderdag

Je kunt ook kleur geven aan hele simpele gerechten. We maken daarom een puree van twee delen aardappel en één deel gele biet. Op het einde mengen we er nog een fijngeraspte paarse of oranje wortel en flink wat peterselie door. Lekker met vegaballetjes en kerstomaatjes. 

Vrijdag

Als fingerfood serveren we Marleens regenboogrolletjes. Lekker en lekker kleurrijk. Je kunt ze maken met de groenten die je in huis hebt. Het is zelfs een handige manier om de groentelade van de koelkast leeg te maken.

regenboogrol4

Zaterdag

Op zatermiddag serveren we een leuk lunchgerecht. We maken roze hummus met rode biet en geitenkaas volgens een recept dat Joke een paar jaar geleden voor Vegatopia maakte. Hierbij geven we een rode, een groene en een gele paprika die we in reepjes gesneden hebben en opgestoofd in olijfolie met een uitje en knoflook. Lekker met warme pitabroodjes. 

bietenhummus

Zondag

Deze week sluiten we af met een zonnig hartig brood met mosterd, ui en gruyère. Wanneer het week het toelaat neem je het mee naar de picknick in het park.

zonnigbroodmosterd Jessi 500x

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama