Open menu

spinaziepilao 2Deze week eten we zo gevarieerd mogelijk zonder al te veel tijd in de keuken staan. Eenvoudig kan ook lekker zijn. Zo maken we een onder andere gestoofde wortels met sesamzaad, kruidige zuurkoolstamppot en spaghetti met tomatensaus en balletjes. Op vrijdag wordt het het iets feestelijker met een hartige taart met zoete aardappel en drie kazen. Op zondag bakken we dan weer zelf simpele mueslikoeken voor bij de thee. 

Maandag

We beginnen de week met één van de meest banale en daarom ook onderschatte groente: de wortel. We stoven de wortels deze keer en brengen ze op smaak met onder andere sesamzaad. Lekker met zilvervliesrijst en een groene salade. 

Dinsdag

Het is lente! Maar kunnen we nu nog zuurkool eten? Natuurlijk! Maar wel zonder (vega)rookworst deze keer. We maken vandaag kruidige zuurkoolstamppot met paprika en champignons.

Woensdag

Pasta doordeweeks is fijn, zeker als het snel klaar is. Voor deze spaghetti met ballen heb je zelfs vrij weinig ingrediënten nodig. Ook handig natuurlijk.

Donderdag

Tijdens de week is een éénpansgerecht ook wel gemakkelijk. Pilao of pilav leent zich hier toe. We maken een pilao met spinazie en tomaat volgens een recept van Eelco. Geef padadums en eventueel kokommerraita als bijgerecht. 

Vrijdag

Voor ongecompliceerde doch feestelijke gerechten kun je altijd bij Hedwig terecht. We hebben vandaag een paar vrienden uitgenodigd en daarom maken we hartige taart van zoete aardappel, courgette, paprika en zoete uien met drie kazen afkomstig van haar pas vernieuwde persoonlijke blog. Lekker met... een glas witte wijn.

Zaterdag

Als licht gerecht maken we de Mexicaans geïnspireerde maiskoekjes met avocadosalsa van The Happy Pear. 

Zondag

Voor bij de thee vandaag bakken we zelf Jessi's mueslikoeken. Mocht je er teveel hebben, dan kun je ze in een afgesloten blik bewaren. Je kunt ze zelfs invriezen. Dan heb je ook alvast iets voor volgende zondag.

MueslikoekenJessi

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama