Open menu

worteltortillaJe krijgt een nieuwe keuken. Maar eerst wordt de oude afgebroken en dan moet je nog zeven weken wachten. Je hebt enkel één klein pitje en een magnetron. Om water te halen moet je naar de badkamer en iets afgieten kan enkel in een emmer. Kun je dan nog wel koken? Het is iets minder praktisch, maar toch mogelijk. We tonen je hoe een weekmenu samenstelt zonder diepvriesmaaltijden en zonder telkens hetzelfde te moeten eten. Zo maken we onder andere wokgroenten met noedels, couscoussalade met walnoten en artisjok, Portugese tomatenrisotto, Peruaanse gevulde avocado's en een worteltortilla. 

Maandag

Afhankelijk van de soort hoef je oosterse noedels niet te koken. Weken in kokend heet water in een afgesloten pot werkt prima. Controleer na vijf minuten of ze gaar zijn. We stoven een zak wokgroenten met wat ketjap, gember, knoflook en sambal. Op het einde voegen we wat water en een flinke eetlepel pindakaas toe zodat we een saus krijgen. Serveer met sobanoedels. Deze vind je in de betere supermarkt of in de toko. 

Dinsdag

Dinsdagen zijn vaak hectisch. Je bent maar pas thuis en dan moet je weer weg. Je wil snel iets klaarmaken, maar je hebt geen zin in weer eens pasta. Dan zijn deze tosti's met spinazie en brie een aanrader. Lekker en in tien minuten klaar. Ontdooi de diepvriesspinazie in de magnetron en pers hem goed uit - anders krijg je maar een weke, groene tosti. Leg een laagje spinazie en een laag dunne brieplakjes tussen twee sneetjes brood en bak ze als een tosti. Serveer met een salade van tomaat, komkommer, olijven en pijnboompitjes. 

Woensdag

Om couscous klaar te maken heb je enkel kokend water nodig. We maken een lauwwarme couscoussalade met walnoten en artisjok. Lekker met geraspte wortel, falafel (gezien de omstandigheden uit de supermarkt) en een yoghurtsausje.

Donderdag

Risotto is een ander gemakkelijk éénpansgerecht. Maar we gaan wel voor de Portugese variant arroz de tomate. Serveer met een salade van komkommer, gele paprika, zwarte-ogenbonen, olijfolie, rode wijnazijn en peterselie. 

Vrijdag

Het weekend zetten we in met een zelfgemaakte worteltortilla. Alles gaat lekker makkelijk in één koekenpan. Serveer de tortilla met een groene salade en andalousesaus. Dit gerecht kan eventueel ook nog als borrelhapje dienen. 

Zaterdag

Nu hebben we wel weer zin in pasta. We maken het hele gerecht klaar in één pot. Afgieten is zelfs niet nodig. We gaan voor een variatie op dit recept, waarbij we de kerriepasta vervangen door een blikje tomatenpuree en de kokosmelk door room en de chashewnoten weglaten. Voeg knoflook en een klein beetje honing toe naar smaak en werk af met verse basilicum en geraspte kaas. 

Zondag

De week sluiten we af in eenvoud. We maken Peruaanse gevulde avocado's en serveren hierbij vers stokbrood van de bakker. Desnoods kun je de erwten en de wortels ook garen in de magnetron. 

worteltortilla

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama