Open menu

Aspergesalade met rucola AntoinetteNatuurlijk brengen we de lente in ons weekmenu. Zo maken we op maandag de eerste pastasalade van het voorjaar. Op zaterdag halen we dan weer verse asperges voor een heerlijk lunchgerecht. Daarnaast bereiden we ook een aantal gerechten die in principe op elk moment van het jaar geserveerd kunnen worden zoals couscous met zeven groente, spinazielasagne en nasi goreng. De week sluiten we af met heerlijke hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten.

Maandag

Het is volop lente. Daarom durven we vandaag de eerste pastasalade van het jaar te maken. We houden het wel simpel. We koken penne, laten hem afkoelen en mengen hem met blokjes komkommer, halve of kwart kerstomaatjes, mozzarella in blokjes, olijven, olijfolie, balsamicoazijn. Werk af met peper en zout. Rucola mag er ook nog altijd bij.

Dinsdag

Sommige klassiekers kan je op elk moment klaarmaken. Couscous met zeven groenten is zo'n gerecht. Je kan het zowel gezellig binnen eten wanneer het koud als buiten op het terras bij mooi weer. 

Woensdag

Van Marokko naar India. Vandaag maken we een Indiase curry met daarbij basmatirijst. Voor een doordeweekse dag heb je vrij veel ingrediënten nodig voor dit gerecht. Maar wanneer je een dubbele portie maakt haal je er wel je profijt uit: de curry laat zich namelijk gemakkelijk invriezen. We maken trouwens ook een dubbele portie rijst voor het gerecht van morgen.

Donderdag

De extra portie rijst van gisteren gebruiken we nu als basis voor nasi goreng. Neem hiervoor de groenten waar je zin in hebt of die je nog in de koelkast aantreft. Serveer met zure groenten, zoals augurkjes of zelfgemaakte atjar en gebakken uitjes.

Vrijdag

Vanavond krijgen we oude vrienden op bezoek, samen met hun twee kinderen. We maken er een klein feestje van met eten dat de kinderen ook leuk vinden, zonder dat wijzelf uren in de keuken moeten staan. We serveren daarom een spinazielasagne met kleurrijke groente erbij zodat iedereen zijn eigen portie kan "versieren". 

4 kerstdiner Vegatopia Hoofdgerecht DIY kerstbal

Zaterdag

Het aspergeseizoen is bezig! Daarom proberen we deze heerlijke groente toch wekelijks een keer te eten. Vandaag opteren we voor een pittige aspergesalade met rucola als lunchgerecht. Serveer met vers stokbrood en kaas van het type comté. 

Zondag

Zondag bakdag! Deze keer maken we Jessi's hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten. Deze mooie kleine taartjes combineren een aantal klassieke smaakcombinaties. Kokos, rode vruchten en hazelnoten gaan allemaal erg goed samen met chocolade. Dit recept brengt deze ingrediënten allemaal bij elkaar in een klein taartje en is ook nog eens helemaal vegan. De taartjes smaken heerlijk bij een kopje koffie of als onderdeel van een afternoon tea.

Hazelnoottaartjes jessi 350x600  Hazelnoottaartjes 2  jessi 350x600

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama