moestuinslaWe zijn klaar voor een nieuwe week vol kookinspiratie, voornamelijk uit het omvangrijke Vegatopia-archief. We beginnen met een snelle pastasalade met champgnons en artisjokharten. Daarna maken we nog onder andere peterselierisotto met meiknol, slastamppot, paella en de haloumiburgers van My Virgin Kitchen. Op zaterdag gaan we iets buiten het platgetreden pad met een aardbeiengazpacho. De week sluiten we af met een aspergetaart met rooktofu.

Maandag

Deze pastasalade met champignons en artisjokharten is ideaal voor een maandag. Hoe laat of hoe moe je ook thiuskomt, het kost geen enkele moeite om dit lekkere gerecht op tafel te zetten.

Dinsdag

Is peterselie een keukenkruid of een groente? Hierover kunnen we eindeloos discussiëren. Vandaag geven we hem in ieder geval de hoofdrol in deze peterselierisotto met meiknol. Serveer met een gebakken eitje of krokant gebakken tofuplakjes.

Woensdag

Sla groeit volop in de tuin. Je eet ze liever snel zelf op om te vermijden dat de slakken dit in jouw plaats doen. Daarom is het leuk om een aantal creatieve recepten te hebben zoals deze slastamppot. Serveer met een salade van bonen, fijngehakte ui, tomaat, bieslook, olie, azijn, peper en zout.

Donderdag

We halen de Spaanse zon in huis met een vegetarische paella met tomaten. Het recept is afkomstig uit het kookboek De Dikke Vegetariër dat inmiddels is uitgegroeid tot een echte klassieker.

Vrijdag

Het weekend zetten we in met een smakelijke haloumiburger volgens het recept van Barry Lewis van  het populaire You Tube-kanaal My Virgin Kitchen. De hamburger werken we af met onder andere hummus en gebakken champignons en paprika. Kijk ook naar de leuke video voor meer instructies.

Zaterdag

Er groeit vanalles in deze van het jaar. We zitten natuurlijk ook in het aardbeienseizoen. Tijd om dit anders-dan-anders recept uit te testen: een hartige, maar toch ook zoete, zeer frisse en een klein beetje pittige aardbeiengazpacho. Deze serveren we als lunchgerecht met samen met broodjes met kaas, plakjes tomaat, plakjes avocado en de overgebleven hummus van gisteren.

Zondag

Deze zondag bakken we geen zoete maar een hartige taart. Omdat verse witte asperges van eigen bodem nog altijd verkrijgbaar is, maken we er eentje met asperges en rooktofu. Deze taart kun je trouwens ook koud opeten bij de picknick.

aspergetaart

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

Horeca grootkeuken shop

Maxaro keukens

horecarama