Open menu

ovenschotel zoete patat thbVoor één deel van Nederland begint de herfstvakantie, voor het andere deel is ze bijna gedaan. België is een week later aan de beurt. Een weekje geen schoolkantine Daarom zetten we de kinderen centraal bij dit weekmenu. We maken uiteenlopende gerechten die kinderen extra aanspreken, zoals een ovenschotel met kaassaus, pompoenrisotto, hete bliksem, een Surinaamse ovenschotel van zoete aardappel en meerkleurenfrietjes. Op zaterdag komt er fondue op tafel en op zondag mogen ze zelf koekjes bakken.

Maandag

Wat vinden kinderen lekker? Kaassaus! Ovenschotels! Wel, daarom maken we vandaag een simpele ovenschotel: gekookte aardappels en gekookte bloemkool met kaassaus gegratineerd in de oven. Lekker met wat kerstomaatjes en een groenteburger.

Dinsdag

"Pap, maak je weer risotto voor ons?" - "Euh ja, waarom niet?". Vandaag dus met pompoen, maïs en mozzarella om toch even in de herfstsfeer te blijven.

Woensdag

Nog een ovenschotel. Vandaag wordt het een Surinaamse ovenschotel met zoete aardappel. Zoete aardappel valt altijd in de smaak bij kinderen. Vervang desgewenst de witte wijn door water. Serveer met een groene salade.

Donderdag

Waar ter wereld wordt er zoveel geprakt en gestampt als in Nederland? Hete bliksem is een stamppot die al sinds de 18e eeuw en mogelijk nog eerder gegeten wordt. Als zoete appel kan goed de Elstar worden gebruikt. Voor de zure goudrenetten. Serveer met krokant gebakken groenteballetjes.

Vrijdag

Vrijdag snackdag zonder fastfoodketen. Want we maken zelf iets veel originelers: een hamburger met paddestoelenpaté en daarbij tweekleurenfriet met koriandermayonaise. Toegegeven, er zit geen speelgoedje bij. Maar dan mogen ze morgen wel iets kleins kiezen bij de Action. Probleem opgelost. 

Zaterdag

De kinderen hebben de hele week keurig hun bord leeggegeten. Daarom verwennen we hen vanavond met een chocolade-honing-hazelnootfondue. Hierbij geven we stukjes appel, peer, ananas en banaan, maar ook nog pannenkoekreepjes en cakeblokjes.

Zondag

Vandaag mogen ze zelf chocolate lava cookies bakken volgens een recept van My Virgin Kitchen. Kijk ook naar de schattige video met dochtertje Chloe in de hoofdrol.

ovenschotel zoete patat

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama