Open menu

romigespaghettikleinOok deze week bakken en koken we weer een aantal uiteenlopende gerechten. We beginnen de week met gnocchi in rucola-gorgonzolasaus. We eindigen ze met zelfgebakken lebkuchen, die ons aan de Duitse kerstmarkten doen denken. Daarnaast maken we nog onder andere spruitjesstamppot, aardappeltaart met abdijkaas en salie, Mexicaanse tortilla's, Chileense maaltijdsoep en een gemakkelijk maar toch feestelijk diner voor zaterdagavond.

Maandag

Zoals gebruikelijk willen we op maandag snel iets lekkers op tafel hebben. We koken daarom supermarktgnocchi met rucola-gorgonzolasaus en maken een salade van ijsbergsla, geraspte wortel, zongedroogde tomaat en een paar olijven.

Dinsdag

Vandaag op tafel: spruitjesstamppot met een vegaburger en wat mosterd. Meer hebben we niet nodig.

Woensdag

Gisteren hadden we al stamppot. Vandaag doen we helemaal iets anders met de aardappels. We maken er een aardappeltaart met abdijkaas en salie mee, volgens een recept van de supermarktketen Carrefour. Serveer vooraf nog wortel-meiknolsoep.

Donderdag

In het zuiden van Chili kan het ook flink koud worden. Daarom weten ze ook wat comforteten voor de koudere dagen is, zoals deze maaltijdsoep met bonen en spaghetti. Serveer er gewoon een stuk brood bij.

Vrijdag

Vanavond maken we helemaal zelf wraps van zelfgemaakte tortilla's met salsa, avocado, wat seitangehakt en eventueel wat zure room.

Zaterdag

Eenvoudig maar toch iets feestelijk. Deze romige spaghetti met oude geitenkaas, krokante kikkererwten en geroosterde wortel is daarom ideaal voor een etentje op zaterdag. Geef eventueel nog bruschetta met rode pesto en rucola als voorafje en citroencrème als dessert.

Zondag

Normaal gezien zou je vandaag met een vriendin naar de kerstmarkt in Keulen gaan, maar door een verzwikte enkel kan ze helaas niet. Daarom troost je jezelf maar door gezellig thuis lebkuchen te bakken, terwijl de kerstklassiekers van Udo Jürgens en Andrea Berg uit de boxen knallen.

romigespaghetti

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama