Open menu

koolraapopsjiekkleinDeze week maken we twee maal risotto. Dit kan omdat we hem telkens anders klaarmaken: één keer met saffraan en één keer met witlof, champignons en feta. Verder maken we nog een ovenschotel met rode biet, aardappel en kaas, aardappel-aardpeerpuree, tosti's met spinazie en feta en gegrilde koolraap met pecannoten en geitenkaas. Op zondag verwerken we de overrijpe bananen in een gember-bananenbrood.

Maandag

Vandaag maken we eenvoudige maar zeer lekkere risotto met saffraan. Geef hierbij een salade van grof geraspte wortel, witte bonen, fijngehakte ui, peterselie, olijfolie en balsamico-azijn. Peter en zout naar smaak.

Dinsdag

We gaan voor een verrassende ovenschotel van rode biet, aardappel en kaas. Wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt en zelfs aardappelschijfjes uit het koelvak is dit best wel snel klaar. Serveer met een groene salade. Mag ook uit een zakje, hoor.

Woensdag

We hebben maandag toch al risotto gegeten? Dat weet ik, maar deze risotto met champignons, witlof en feta is een heel andere type gerecht. Risotto is een basisbereiding waar je eindeloos mee kan variëren. Net zo'n beetje als stamppot. Geef er kerstomaatjes bij.

Donderdag

We maken een puree van aardpeer en aardappel. Die mogen samen gekookt worden. Werk af met boter, melk, zout, peper en peterselie. Serveer met brocolli en een zachtgekookt eitje. Mosterd mag ook.

Vrijdag

Vanavond houden we het simpel en snackerig met tosti's met spinazie-fetavulling. Wanneer je diepvriesspinazie gebruikt, ontdooi hem dan eerst in de magnetron en knijp al het vocht eruit. Neem wel zeker spinazie zonder room. Bak een fijngehakt uitje glazig in wat olijfolie. Voeg er spinazie en een fijngehakt teentje knoflook bij. Laat even meebakken. Meng er de verkuimelde feta onder en kruid af met peper. Doe een flinke laag spinazie en feta tussen twee sneetjes brood, besmeer de boven en onderkant met boter en bak er tosti's van. Geen zin in feta? Gebruik dan een geroosterde pijnboompitjes en zongedroogde tomaat.

Zaterdag

Een mooi gerechtje hoeft niet duur te zijn. Dit bewijst Frederike met deze koolraap op sjiek met geitenkaas en pecannoten. Lekker als lunchgerecht met ciabatta en een salade met rucola. 

Zondag

Op de fruitschaal liggen een paar bananen die echt te rijp zijn om nog in de broodtrommel van de kinderen te stoppen. Want dan hebben ze wellicht bananenpuree tijdens de pauze. Dit bananenbrood met gember van Jessi is een lekkere manier om rijpe bananen op te maken. Dit recept combineert zoete bananen met pittige gember. Een heerlijke combinatie, al zeggen we het zelf. 

gemberbananenbrood

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama