dahlWe zijn klaar voor een nieuwe week vol lekkere vegetarische gerechten, soms klassiek, soms ook niet. We beginnen met pasta met koriander-pindapesto. Daarna komt er nog onder andere een simpele stamppot met geraspte wortel en erwtjes, pasta met pittige tomatensaus en kikkerertwen, een stoofpotje van kruidige groente en peulvruchten, een Indiase curry van rode biet, dahl van gemengde linzen en aardappelgratin. Eindigen doen we met een cheesecake met banaan en chocolade.

Maandag

Pasta met koriander-pindapesto, weer eens iets anders en snel klaar. Geef er een salade bij.

Dinsdag

We maken een aardappelpuree, waar we op het einde nog rauwe grof geraspte wortel en gekookte erwtjes aan toevoegen. Zo heb je een snelle stamppot. Serveer met een kaasburger of kaaskroket.

Woensdag

Vandaag staat er een gemakkelijke pasta met pittige tomatensaus en kikkererwten op het menu. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Ter afwisseling kun je de kikkererwten vervangen door kidneybonen en de Italiaanse kruiden door cajunkruiden.

Donderdag

Het avondeten hangt af van wat er nog in de koelkast ligt. Dit recept voor een lekker snel stoofje van kruidige groente en peulvruchten is hiervoor ideaal: je kunt eindeloos variëren. Geef er gebakken aardappels, pasta of rijst bij. 

Vrijdag

Vanavond staat er Indiaas op het menu. Als voorafje geven we papadums met een chutney. Voor het hoofdgerecht maken we twee gerechten: chukandar ki subzi, een curry van rode biet, en een dahl van gemengde linzen. Hierbij geven we basmatirijst en naan.

Zaterdag

Gratin dauphinois, oftewel aardappelgratin, is één van dé klassiekers uit de Franse keuken. Hierbij geven we gebakken seitanplakken, bloemkool en een salade van geraspte wortel, fijngehakte ui, peterselie, olie, wijnazijn, peper en zout. 

Zondag

We maken een klassieke cheesecake met een twist. Als bodem gebruiken we Bastognekoekjes of speculaasjes. Afwerken doen we met banaan en chocolade. Voor extra afwerking kun je chocolade met kleine stukjes hazelnoot gebruiken in plaats van gewone melkchocolade.

spruitjes wortel bloemkool kidneybonen

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens