geroosterdegroentenpastakleinNatuurlijk slaan we deze week de asperges uit eigen streek niet over. Ter afwisseling bereiden we ze met snijbonen. Daarnaast hebben we nog een heleboel andere lekkere gerechten op het menu staan, zoals de Marokkaanse linzensoep harira, verse pasta met raapstelenpesto met salie, spitskoolcurry met rozijnen en gestoofde venkel in tomaten-portosaus. Verder maken we op zaterdag geroosterde groenten, waarvan we eerst een deel met pasta eten en daarna de rest verwerken in een lunchgerecht op zondag. Deze week sluiten we af met een sachertaart.

Maandag

We beginnen de week met een harira, een traditionele Marokkaanse soep met linzen en in deze versie ook kikkererwten. Serveer met Marokkaans (of Turks) brood.

Dinsdag

Nu kun je raapstelen bij de groenteboer vinden. Vandaag maken we er een raapstelenpesto met salie van. Serveer met verse pasta en salade van tomaat, komkommer, mozzarella, olijfolie en balsamico-azijn.

Woensdag

Strikt gesproken is deze spitskoolcurry met rozijnen geen curry, maar eerder een pilao of een biryani: gekookte rijst met specerijen en groenten. Helemaal authentiek Indiaas is dit gerecht waarschijnlijk ook niet: de combinatie van kool, rozijnen en kerrie schijnt vooral in 'westerse' gerechten voor te komen. Hoe het ook zij, dit is een lekker makkelijk gerecht, met veel smaak en textuur. Bij gebrek aan spitskool kun je ook witte kool gebruiken.

Donderdag

Er ligt nog een venkelknol in de koelkast. Daarom eten we gestoofde venkel in tomaten-portosaus. Daarbij geven we gebakken champignons en kasha, geroosterde boekweitkorrels die we gevonden hebben in de Oost-Europese toko.

Vrijdag

Asperges en snijbonen in één gerecht? Kan dit?  Ja, hoor! Deze witte asperges met snijboontjes en kervel is een lekker, romig, lente-achtig gerecht. Geef aardappels bij: gewoon gekookt of als puree. Jij kiest.

Zaterdag

Voor vanavond maken we pasta met geroosterde groenten, tomatensaus en burrata. Als het weer het toelaat willen we zelfs buiten op het terras eten, met een glaasje wijn erbij.

Zondag

We hebben nog een flinke portie geroosterde groenten over van gisteren. Deze serveren we nu als lunchgerecht op een plak geroosterd brood en afgewerkt met wat feta. En... omdat het lunchgerecht snel klaar is, hebben we nog tijd om zelf een sachertaart  te maken.

geroosterdegroentenlunch

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket