raviolimetpestokleinDeze week koken we niet heel uitgebreid, met uitzondering van zaterdagavond. Op maandag maken we ravioli met zelfgemaakte pesto en snijbiet en op dinsdag een curry met tomaat en kikkererwten. Verder hebben nog onder andere nasi goreng en snelle wraps. Op zaterdag hebben we aspergekroketjes met blauwe kaas, Luikse salade en een rabarbarcrumble. Op zondag tot slot maken we Hedwigs walnoten-dadelballetjes met pure chocolade en kokos voor bij de koffie of de thee. 

Maandag

Op deze eerste werkdag van de week koken we een snelle doch zonnige maaltijd, ravioli met zelfgemaakte pesto en snijbiet. De ravioli maken we niet zelf, die komt gewoon uit de supermarkt. Zorg wel dat je er van goede kwaliteit neemt, want daar staat of valt het gerecht mee.

Dinsdag

We laten ons inspireren door de Indiase keuken met een curry met aardappel, tomaat en kikkererwten. Dit eenpansgerecht ook nog eens vrij snel klaar. Serveer met naan of ander platbrood.

Woensdag

Vandaag eten we gestoomde bloemkool, een pittige vegaburger zoals bijvoorbeeld de Boon Chili Burger, zelfgemaakte kerriesaus, wat komkommer en basmatirijst. We maken trouwens een dubbele portie rijst voor de nasi van morgen.

Donderdag

We halen de overgebleven rijst van gisteren uit de koelkast. Hiermee maken we nu nasi goreng. Dit is oorspronkelijk geen restjesgerecht maar je kunt er wel de halve groentelade in kwijt. Pas het gerecht aan op basis van wat je in huis hebt. Geef er wat pindasaus en casavecrackers bij.

Vrijdag

Deze wraps zijn niet alleen lekker snel, maar door de tempeh die er in gaat ook nog verrassend anders. Daarom vinden we ze ideaal voor een vrijdagavond. Ze vragen weinig inspanning, maar ze passen anderzijds toch wel bij een klein feestje.

Zaterdag

We krijgen vanavond gasten en daarom koken we een uitgebreid diner. Wel maken we het niet te zwaar en willen we de smaken van de verschillende ingrediënten laten primeren in het menu. Als voorgerecht geven we kroketjes van asperges en blauwe kaas, vergezeld van een kleine groene salade met mosterdvinaigrette. Als hoofdgerecht geven we een vegetarische Luikse salade. Dit is een traditioneel Belgisch gerecht met aardappels en sperziebonen in de hoofdrol. Afsluiten doen we met een zelfgemaakte rabarbercrumble.

Zondag

Omwille van de ramadan vind je nu heel gemakkelijk grote dozen dadels. Hier maken we dankbaar gebruik van. Vandaag maken we walnoten-dadelballetjes met pure chocolade en kokos, afkomstig van Hedwigs persoonlijke kookblog. Lekker bij een kop koffie of een kop muntthee.

TomatencurryLarisse

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket