Dille doperwtjessoep thumbWe beginnen de week met een snelle pasta met avocado-pestosaus, die past bij het warme weer dat nu weer wat normaliseert. Daarnaast hebben we nog tal van andere gerechten: preitaart met geitenkaas en zongedroogde tomaat, pittige aspergesalade met rucola, gevulde aubergines met pasta uit de oven, pittige koriander-yoghurtdip met rauwkost en falafel, dille-dopertwjessoep met zeekraal. De week sluiten we af met een vruchten-notenbrood dat zowel past bij het ontbijt als bij de picknick.

Maandag

We nemen twee avocado's en we maken er geen guacamole mee: vandaag gaan we voor een fusiongerecht. We gebruiken de avocado's als basis voor een avocado-pestosaus. Het staat zo op tafel en past bij het weer dat bijna zomers wordt. Serveer met pasta naar keuze en eventueel nog een paar kerstomaatjes.

Dinsdag

Preitaart is een klassieker, met een reden. Toch maken we vandaag een iets minder tradionele versie: op het menu staat een preitaart met geitenkaas en zongedroogde tomaat. Indien een stukje overblijft, neem je het gewoon mee als lunch. Koud is de taart namelijk ook erg lekker.

Woensdag

Het aspergeseizoen is nog niet voorbij. We maken vandaag een pittige aspergesalade met rucola met daarbij krieltjes in de schil, die we kort opbakken in olijfolie en afwerken met een paar druppeltjes truffelolie en wat grot zout. Je kunt er ook nog een zachtgekookt eitje bij geven.

Donderdag

Deze gevulde aubergines met pasta uit de oven vergen iets meer tijd dan een doorsnee doordeweeks gerecht. Maar ze zijn echt wel lekker en terwijl ze in de oven staan kun je ook iets anders doen. Serveer met ciabatta en een groene salade.

Vrijdag

Het is vrijdagavond! We borrelen met een groot bord met rauwkost (paprika, komkommer, tomaatjes...) en falafelballetjes (gekocht of zelfgemaakt). Miranda's koriander-yoghurtdip maakt het geheel af.

Zaterdag

Als lunchgerecht serveren we dille-doperwtjessoep met zeekraal. Dit is een vullende gebonden soep die dankzij de dille en de zeekraal toch die frisheid heeft die bij de lente hoort. Serveer met zuurdesembrood.

Zondag

Dit vruchten-notenbrood is ideaal voor op een zondag. Je kunt het serveren bij het ontbijt met wat roomboter of oude kaas. Daarnaast kan het ook bij de koffie of als onderdeel van de picknick. Jij kiest.

Vruchten notenbrood1

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket