Schotse eieren thb3Het weekmenu is deze keer hittebestendig. We maken een aantal frisse gerechten die ons kunnen afkoelen op de warmste dagen van het jaar. Op maandag maken we pitabroodjes met maïssalade en guacamole, op dinsdag een frisse courgettesalade met kappertjes en citroen. Verder hebben we nog coleslaw met karnemelk, Schotse eieren, lenterolletjes met 3 verschillende dips en een koude soep van groene groenten. De week sluiten we af met een chocoladetaart met rood zomerfruit.

Maandag

We maken een salade van kleine blokjes komkommer, ontpitte tomaat in blokjes, een blikje maïs, wat kidneybonen en een fijngehakt uitje. Breng op smaak met olijfolie, wijnazijn, zout en cayennepeper. Doe de salade in warme pitabroodjes en werk af met guacamole en/of zure room. 

Dinsdag

Courgette is een veelzijdige groente, die trouwens nu volop in de tuin groeit. Vanavond maken we een courgettesalade met kappertjes en citroen. Lekker met eenvoudige polenta. Geeft er desnoods ook nog wat hummus met verse kruiden bij.

Woensdag

Coleslaw is lekker op elk moment, maar deze versie met karnemelk is lekker fris voor in de zomer. Deze serveren we met aardappels in de schil en gegrilde vegaworstjes naar keuze. 

Donderdag

Van de overgebleven aardappels van gisteren maken we aardappelsalade met toevoeging van blokjes augurk, mayonaise, mosterd en wat dille. Hierbij maken we Schotse eieren uit het kookboek De Vega Optie van Joke boon.

Vrijdag

Bij dit weer geen gefrituurde hap. In plaats daarvan maken we frisse lenterolletjes met gebakken tofu en drie verschillende dips: chilisausdip, pindadip en sojasausdip. Geef hierbij een gekoeld witbier of een alcoholvrije variant. 

Zaterdag

Koude soep gaat er nu wel in, als lunchgerecht of als voorgerecht bij de barbecue. Jannika maakte voor ons een koude soep van groene groenten als variant op de Spaanse gazpacho.

Zondag

Als vieruurtje eten we vandaag rood zomerfruit, maar natuurlijk wel vergezeld van lekkere chocoladetaart en een bolletje vanille-ijs. 

Springrolls Jolanda

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

horecarama

dekbeddiscounter