Open menu

knoflooksaus thumbIn de aanloop naar de herfst is het al lekker in de stemming komen met rösti, stamppot, en een chili sin carne. Maar ook kunnen we de zomer nog niet helemaal achter ons laten met zomerse aardappelpuree met tomaat en lente-ui. Kortom, het is deze week alvast een beetje proeven van de herfst en genieten we nog even na van een mooie de zomer.

Maandag

Maandag kunnen we de zomer nog niet echt achter ons laten en eten we zomerse aardappelpuree met tomaat, lente-ui en snelle geitenkaaskroketjes.

Dinsdag

Dinsdag gaan we op de Oosterse toer met foe jong hai waar we basmatirijst bij eten.

Woensdag

Woensdag maken we rösti â la Eelco en eten er gestoofde andijvie bij met een bechamelsausje en kiezen we een burger uit bij de burgerparade van Hedwig.

Donderdag

Donderdag wordt het weer eens tijd voor een hartige taart en maken we de platte preitaart met brie van Annemieke, een van de vroegere drijvende krachten achter Vegatopia.

Vrijdag

Vrijdag hebben we ineens erg veel zin in comfortfood en maken we quinoa met chili sin carne met guacamole, knoflook-yoghurtsaus en tortillachips. 

Zaterdag

Zaterdag krijgen we familie te eten en willen we graag hoge ogen gooien met deze risotto met geroosterde paprika’s, basilicumolie en Parmezaanse kletskoppen. Het is even wat werk, maar er valt het een en ander voor te bereiden, dus alles in de macht. 

Zondag

Zondag is het een bijkomdag, de familie bleef gisteren langer plakken dan je bedoeling was en wil je s’avonds niet te moeilijk doen. Je maakt romige rode bietjessoep al dan niet met dragon en eet er lekker sneetjes roggebrood met kruidenboter bij. 

hedwig weekmenu sept 19

 

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama