andijviestamppot thbDeze week gaan we, zoals altijd, creatief om met seizoensgroenten. Op maandag eten we een witlofsalade met feta en harissadressing, op dinsdag een klassieke andijviestamppot met kaaskroketten. De dag erna bakken we een hartig worteltaartje met tijm, gorgonzola en yoghurt. Later maken we nog een curry van groene linzen en boerenkool, spaghetti met gemengde paddenstoelen en cognacsaus en een tosti met geitenkaas en olijven. De week sluiten we af met een lekker ouderwetse Twentse arretjescake.

Maandag

We beginnen met witlofsalade met feta en harissadressing, met een echte wintergroente maar toch op een heel andere manier. Serveer met gebakken aardappels of couscous.

Dinsdag

We eten typisch Nederlands: andijviestamppot. Daarbij maken we diepvrieskaaskroketten uit de pan. Dit gaat prima op voorwaarde dat je een paar richtlijnen volgt: bak ze in een bodempje olie op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Draai op tijd om en laat ze uitlekken op keukenpapier. In dit artikel van Eelco vind je trouwens een hoop achtergrond over de andijviestamppot. Zo heb je ook gespreksstof voor aan tafel. 

Woensdag

We bakken een eenvoudige maar toch aromatische taart met wortel, tijm gorgonzola en yoghurt. Een culinair momentje tijdens een gewone werkweek.

Donderdag

We hadden al stamppot deze week, daarom maken we de boerenkool helemaal anders klaar. We gaan voor een curry van groene linzen met boerenkool met daarbij volkoren pitabroodjes en een klodder Griekse yoghurt. Die laatste hebben nog over van de taart van gisteren.

Vrijdag

Vanavond hebben we gasten uitgenodigd. Na een lange werkweek willen we het simpel houden maar toch feestelijker dan een bitterbal met een lik mosterd. Een leuk gerecht is dan spaghetti met gemengde paddenstoelen en cognacsaus. Snel klaar en best wel sjiek tegelijkertijd.

Zaterdag

Tosti's met kaas en eventueel een plak vegaworst zijn een klassieker, maar af en toe variëren loont ook zeker de moeite. Daarom maken we voor deze zaterdagse lunch tosti geitenkaas met olijven.

Zondag

Vandaag maken we Twentse arretjescake, een traditioneel Nederlands recept dat herinneringen aan onze grootmoeders oproept. Deze zoetigheid is makkelijk te maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Wat overblijft mag mee in de broodtrommel.

140315 worteltaart

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter