tempehstoofpotkleinDeze week maken we fusion Aziatisch. We gebruiken geen traditionele recepten, maar we koken veeleer Europees met Aziatische invloeden. Op maandag maken we tofu met gekruide pindasaus en gebakken rijst, op dinsdag gestoomde aubergine en roerei. Op woensdag gaan we voor schorseneren op z'n Aziatisch met sobanoedels. Hierna eten we een lasagne met shiitake en spitskool. Op vrijdag maken we zelf bapao met shiitakevulling en op zaterdag gebakken eiernoedels met groente. De week sluiten we af met een kruidige tempehstoofpot met friet.

Maandag

De eerste dag van de week zetten we traditioneel een snel en makkelijk gerecht op het menu. Daarom bereiden we vandaag tofu met gekruide pindasaus. Lekker erbij: gebakken rijst met een half, fijngesnipperd preitje, verse sperzieboontjes en wat schijfjes komkommer. Extra lekker met een handjevol emping.

Dinsdag

We horen wel eens dat aubergine een probleemgroente is. Daar vinden wij niks van waar, wij zijn dol op aubergine en geven graag originele recepten. Zoals deze gestoomde Aziatische aubergine. Serveer met rijst en roerei met wat sesamzaad. 

Woensdag

Ook schorseneren kun je klaar maken zonder bechamelsaus of kaassaus. Hiervoor liet Tertia zich destijds inspireren door de Aziatische keuken. Verder bak je wat blokjes paprika, zwarte bonen, lente-uitjes en sobanoedels. Kruid af met sojasaus en vijfkruidenpoeder.

Donderdag

Lasagne hoeft niet altijd super-Italiaans te zijn. Deze lasagne met shiitake en spitskool is helemaal anders en toch minstens even lekker.

Vrijdag

Omdat we iets spannenders willen dan een broodje warm vegavlees, maken we vandaag zelf bapao, meer bepaald Sandra's bapao met gedroogde shiitakevulling. Het recept schrijft bapaomeel met weinig gluten voor. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan gewoon meel. 

Zaterdag

We gaan vandaag voor de klassieker van de free-style Aziatische keuken: gewokte noedels met groente. Pas het recept vooral aan op basis van wat je in de koelkast hebt of op bais van waar je zit in hebt. Geef er casavecrackers bij.

Zondag

Deze week gebruikten we nog geen tempeh, daarom deze kruidige tempehstoofpot met pinda-kokossaus. Geef er voor de gelegenheid boudweg friet bij en een simpele salade.

gestoomde aubergine

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter