Open menu

Walnotendip kleinEen nieuwe week met hopelijk mooi weer, maar zonder twijfel met lekker eten. Beginnen doen we op maandag met een romige pasta met courgette en rucola uit de tuin. Op dinsdag gaan we voor snelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofu. Op woensdag bereiden we de Indiase klassieker chana aloo. Op donderdag eten we risotto met venkel en erwtjes. Het weekend zetten we in met een Midden-Oosterse walnotendip en Turkse linzensoep. Op zaterdag maken we het iets uitgebreider met kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous. De week sluiten we af in zoetheid, want op zondag maken we zelf choco-kokosijs met sinaasappel.

Maandag

We hebben courgette en rucola in de moestuin en daar maken we dankbaar gebruik van. Vandaag serveren we een eenvoudige doch lekkere romige pasta met courgette en rucola. Deze zou zeker niet misstaan op de menukaart van een Italiaans restaurant.

Dinsdag

We maken vandaag een simpele Aziatische maaltijd volgens een recept van de website van de Belgische supermarktketen Delhaize: snelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofu. De voorgestelde groenten zijn gele paprika, rode paprika en aubergine. Natuurlijk kun je variëren: gebruik groene in plaats van gele paprika, voeg groene selder toe of shiitake. Jij beslist.

Woensdag

Koken kan ook met hele simpele ingrediënten, neem nu chana aloo. Dat is een Indiase curry met aardappel en kikkererwten. Dit gerecht past eigenlijk zowel op een feestelijke tafel als in een studentenkeuken. Serveer met rijst en raita.

Donderdag

Van Azië terug naar Italië, want vandaag staat er een risotto met venkel en erwtjes op het menu. Lekker wanneer het niet al te warm is buiten. Mocht je nog een courgette in de tuin vinden, grill deze dan en geef ze als bijgerecht.

Vrijdag

Hab-el-jose, Midden-Oosterse walnotendip is doorgaans onderdeel van een mezze. Je kunt het ook simpel houden met wat stokbrood, kerstomaatjes, plakjes komkommer en radijsjes erbij. Vooraf geven we een kom Turkse linzensoep en als toemaatje een stuk honingmeloen. Zo hebben we een lichte doch lekkere maaltijd.

Zaterdag

Vanavond hebben we vrienden uitgenodigd, dus mag het iets feestelijker. We maken kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous. De kofta bereiden we zelf op basis van linzen. Neem wel best een stevige soort. Het geheel werken we af met rode bessen uit de tuin.

Als dessert geven we een fruitsalade van aardbei, blauwe bessen, platte perziken, yoghurt, kaneel en eventueel wat honing. 

Zondag

Weer of geen weer, ijs maken doen we. In het archief van Vegatopia vinden we verrassend veel recepten voor zelfgemaakt ijs. Dit keer gaan we voor puur plantaardig met choco-kokosijs met sinaasappel volgens een recept van Jessi. Serveer met een dun koekje en eventueel wat mango.

koftaparelcouscous

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama