Open menu

yoghurtsoep met munt kleinWat eten we deze week? Op maandag maken we pastasalade met koolrabi en cottage cheese. Op dinsdag gaan we puur plantaardig met aardappelsalade met bleekselderij en paprika en daarbij zelfgemaakte zwarte-bonenburgers. Op woensdag maken we dan weer zelf broccoli-gnocchi met tomatenpaprikasaus. Op dondag houden we het simpel met pasta met rode linzen. Het weekend zetten we in met tofu op de barbecue met bijbehorende koolsalade. Op zaterdag lunchen we met koude yoghurtsoep met munt en een tosti met geitenkaas en olijven. De week sluiten we af in zoetheid met cake met blauwe bessen.

Maandag

Ooit een vergeten groente bij ons, nu half bekend: koolrabi verdient toch meer aandacht in de keuken. Wel houden we het simpel en maken we een pastasalade met koolrabi en cottage cheese. Geef er eventueel nog wat kerstomaatjes bij.

Dinsdag

Op de website van de Vegan Challenge vinden we een leuk recept voor aardappelsalade met bleekselderij en paprika. Deze heeft veel meer smaak dan een bakje uit de supermarkt. Geef er een zwarte-bonenburger bij, ook afkomstig van dezelfde site. 

Woensdag

Gnocchi koop je doorgaans kant-en-klaar in de winkel. Dat is lekker makkelijk en het is in de Italiaanse keuken een welkome aanvulling op spaghetti, macaroni en al hun pastabroertjes en -zusjes. Wanneer je gnocchi zelf maakt, kun je lekker variëren door er groente aan toe te voegen. Zo maakte Helen eerder dit jaar deze broccoli-gnocchi met tomaten-paprikasaus. Lekker op elk moment van het jaar.

Donderdag

Gisteren kookten we relatief uitgebreid voor een weekdag, maar dat compenseren we vandaag ruimschoots. Deze pasta met rode linzen recht uit de studentenkeuken is echt gemakkelijk klaar te maken. Geef er gewoon een groene salade bij.

Vrijdag

Wie zomer zegt, zegt barbecue! We zetten het weekend in met een eenvoudig gerecht voor de barbecue of op de (contact)grill. Op de website van Njam! vonden we deze tofu op de barbecue met bijbehorende koolsalade. Geef er gepofte aardappels of gewoon wat stokbrood bij.

Zaterdag

Vandaag hoeven we enkel voor de lunch te zorgen. We beginnen met een koude yoghurtsoep met munt. Heerlijk om af te koelen. Hierna eten we een tosti met geitenkaas en olijven. Daar mag eventueel nog een salade van tomaat, komkommer en rucola bij.  Meer tosti-inspiratie vind je in dit handige artikel van Hedwig.

Zondag

Blauwe bessen zijn in het seizoen. Voor bij de koffie bakken we daarom een cake met blauwe bessen. Geef er eventueel nog een bolletje citroensorbet of vanille-ijs bij. Deze cake kun je trouwens ook wel een paar dagen bewaren, mocht hij wonder boven niet niet in één keer opgegeten worden.

gnocchi bord

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama