Open menu

haloumipakketjes kleinDe hoogzomer ebt langzaam weg. In een deel van Nederland is zelfs het schooljaar al opnieuw gestart. We maken nog grotendeels gerechten in zomerse sfeer, maar ook een aantal gerechten die op elke moment van het jaar passen. We beginnen met champignonragout met verse pasta. Op dinsdag maken we groentekebabs met bulgursalade, op woensdag een zomerse stamppot met tomaat en lente-ui met daarbij snelle geitenkaaskroketjes. Op donderdag zetten we een frisse koolsalade met druiven op tafel, op vrijdag hartige pannenkoekjes met sperziebonen. Zaterdagavond zetten we feestelijk in met halloumipakketjes met gnocchi in verse tomatensaus. De week sluiten we af met zoete Aziatische rijstkoekjes. 

Maandag

We maken een champignonragout met mosterd en crème fraîche. Dit gerecht past op elk moment van het jaar. En we kunnen het restje witte wijn handig verwerken. Er kan friet bij, maar dit keer kiezen we voor verse pasta.

Dinsdag

We duiken diep in het archief van Vegatopia en vinden een recept voor groentekebabs met bulgursalade. De yoghurtsaus maakt het geheel af. Het lijkt een beetje op barbecue, maar de kebabs bak je in de oven. Een grillpan is ook mogelijk. 

Woensdag

Het is nu volop tomatenseizoen. De tomaten hebben hun echte volle smaak. Daarom eten we een zomerse stamppot met tomaat en lente-ui waar je echt zongerijpte tomaten voor nodig hebt. Met winterse waterbolletjes ga je immers niet het gewenste resultaat krijgen. Als bijgerecht maken we snelle geitenkaaskroketjes op basis van het klassieke rolletje geitenkaas dat je in elke supermarkt vindt.

Donderdag

Centraal vandaag staat deze frisse koolsalade met druiven van Helen. De salade is op zich al lekker als lichte lunch, maar als avondeten geven we er gebakken aardappels en een spinazieburger bij.

Vrijdag

We hebben sperziebonen uit eigen streek en maken er een Italiaans gerecht mee, frittelle di fagiolini - hartige pannenkoekjes van sperziebonen. Voor erbij kun je kiezen tussen brood of - waarom ook niet - risotto met saffraan. Geef er in iedereen geval een groene salade met rucola bij.

Zaterdag

De halloumipakketjes met gnocchi in verse tomatensaus van Hedwig ogen zeer feestelijk, maar eigenlijk zijn ze het resultaat van groente die eigenlijk op moesten. Het is een mooi gerecht voor een zaterdagavond, al dan niet met gasten aan tafel. De gnocchi maken we dit keer zelf.

Zondag

We maken Aziatische rijstkoekjes die ergens schipperen tussen pannenkoekjes en koekjes. Je bakt ze wel in de pan. Ze zijn heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs en eventueel ook nog wat fruit naar keuze. 

frisse koolsalade

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama