Kersentaart Greet kleinWat eten we deze week? We maken een smakelijk zomers weekmenu vooral gebaseerd op seizoensgroenten- en fruit. Starten doen we op maandag met een pastasalade van koolrabi en cottage cheese. Op dinsdag bakken we een keurige omelet met courgette en schapenkaas. Op woensdag zetten we een salade van sperziebonen met avocado en kervel op tafel en op donderdag een kruidige pilao met spinazie en tomaat. Het weekend beginnen we met een lasagne uit de koekenpan. Op zaterdag lunchen we met een hartige bramensoep en een tosti met geitenkaas en olijven. Tot slot bakken we op zondag een lekkere kersentaart.

Maandag

Ooit een vergeten groente bij ons, nu half bekend: koolrabi verdient toch meer aandacht in de keuken. Wel houden we het simpel en maken we een pastasalade met koolrabi en cottage cheese. Geef er eventueel nog wat kerstomaatjes bij.

Dindag

We krijgen een courgette van de buurvrouw. In plaats van ze weer in de soep te draaien, maken we er dit keer keurige omelet met courgette en schapenkaas van. Geef er brood, yoghurtdip, en een tomatensalade met verse munt, citroensap, olijfolie, peper en zout bij. Dit gerecht kan zowel 's middags als 's avonds.

keurigeomelet

Woensdag

Vanavond eten we sperzieboontjes. Wanneer je ze in de supermarkt koopt, is nu zelfs aan te raden om even op de verpakking te kijken of ze wel van eigen bodem zijn. Hoewel de bonen nu op onze velden staan, proberen ze er ons te verkopen die van duizenden kilometers ver komen. Nergens voor nodig. We maken een sperziebonensalade met avocado en kervel. De verschillende texturen en de smaak van de kervel maakt dit gerecht erg interessant. De avocado is natuurlijk wel ingevoerd, maar die groeit tenminste niet bij ons. Geef er bijvoorbeeld gebakken aardappels bij.

Donderdag

Op een frissere zomeravond mag het ook wel eens lekker kruidig met de ingrediënten van het seizoen. Daarom maken we vanavond een rijkelijk gevulde pilao met spinazie en tomaat op smaak gebracht met aromatische Indiase specerijen. Geef er verder nog een klodder Turkse yoghurt en een pappadum bij.

spinaziepilao 2

Vrijdag

Vandaag maken we een eenvoudige lasagne zonder oven. Een lasagne uit de koekenpan lukt immers even goed, al heb je geen gegratineerde kaas bovenop. Wel is het belangrijk dat je de lasagne niet te dik maakt, anders krijg je het geheel niet gaar of gaat het erg lang duren. Het is ook wel een leuk recept om samen met de kinderen te maken.

lasagnazonderoven

 

Zaterdag

Vandaag hoeven we enkel voor de lunch te zorgen. We beginnen met een koude hartige bramensoep. Bramen vind je nu volop in de natuur. Hierna eten we een tosti met geitenkaas en olijven. Daar mag eventueel nog een salade van tomaat, komkommer en rucola bij.  

tosti geitenkaas olijven

Zondag

Tijdens het kersenseizoen is het erg leuk om met een paar mensen onder de kerselaar te zitten en gezellig samen van de kersen te snoepen. Maar ook erg lekker is een kersentaart met biscuitdeeg. Een mooi gebak voor op zondag bij de koffie of op een feestelijk moment.

Kersentaart Greet

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter